LADEN

Typ om te zoeken

De pers en beleggers (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De pers en beleggers (Tom Lassing)

Als ik naar de hoeveelheid vermeldingen in de pers kijk, dan zou de gemiddelde portefeuille van particuliere beleggers minstens aandelen Tesla, Apple en Amazon moeten bevatten. Gelukkig is dat niet zo, maar onder meer deze bedrijven krijgen een onevenredige hoeveelheid aandacht in de pers.
Dat terwijl heel leuke startende bedrijven die hun eerste winsten maken eigenlijk geen aandacht krijgen.
Gek genoeg is het in de huidige wereld waarin we een overdaad aan informatie hebben nog altijd zo dat veel aandelen onontdekt zijn omdat de financiële pers er totaal geen aandacht voor heeft. Een scheet van Elon Musk is veel belangrijker dan een fantastische groei die een bedrijf met een waarde van 2 miljard doormaakt.
De financiële pers is vooral vermaak. “Iedereen en zijn schoonmoeder” moeten en willen lezen over Tesla. Het is of hosanna, of het is gloom and doom over hetzelfde bedrijf. Letterlijk op dezelfde site op dezelfde dag kan je zowel een positief artikel als een negatief artikel over Tesla lezen. We vreten het als particuliere beleggers. We vreten het, maar wie belegt er op dat soort berichten? Ik deed dat recent wel, maar door de aandelen Tesla te kopen toen de berichten zwaar negatief werden. Dat werd een goede deal en binnen enkele weken was ik er uit met winst.

tesla
Schrijf je als financiële site niet over Tesla, wat voor site ben je dan?
Daarom gebruik ik ook maar dat voorbeeld, want dan hoor ik er weer helemaal bij ;-).
Ondertussen beleg ik alweer in andere aandelen, want op Tesla heb ik net de winst genomen… Zowaar, we waren met Mooie Beursdag recent even aandeelhouder.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *