LADEN

Typ om te zoeken

De nieuwe CEO van ABNAMRO

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De nieuwe CEO van ABNAMRO

abnamro

ABNAMRO zoekt een nieuwe CEO. Het moet iemand zijn die de wensen van politiek Den Haag kan inwilligen, maar ook een antwoord kan geven op de steeds sterker wordende oppositie van binnen ABNAMRO zelf.
Daarnaast blijft de publieke opinie tegen banken en sterk tegen groeiende beloningen voor CEO’s.


De CEO van ABNAMRO heeft echt een forse uitdaging, want de systeembank heeft een unieke positie en weinig goodwill waarop het kan bogen.
Het is en blijft een foute bank met een fout verleden. Er is geen managementvisie naar een betere toekomst en het is en blijft zo dat de belastingbetalers de bank gered hebben en er niets, maar dan ook niets voor teruggekregen hebben. De producten zijn duurder geworden, de leningen zijn moeilijker te verkrijgen geworden en het aantal filialen is fors afgenomen.
Zaken waaraan een CEO weinig kan doen, maar die niet meewerken aan een toenemende populariteit van de bank.
Er zijn ambities binnen de bank, maar lang niet al die ambities kunnen de handen op elkaar krijgen van Den Haag en de publieke opinie.
De managers willen graag weer terug naar de tijd van het grote geld. Het vrije bankieren van voor 2008. Immers, toen konden ze nog absurd veel geld verdienen.
Alles dat bij het publiek goed ligt, levert amper bonus voor ze op. De besten zijn al vertrokken naar andere banken en met de rest is het lastig werken omdat ze vol frustratie over de werkomstandigheden en de lagere beloningen zitten. Wie wil daar nu CEO van worden?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *