LADEN

Typ om te zoeken

De MACD indicator besproken

Beleggers Nieuws Beurs Aandelen Analyses Laatste Nieuws

De MACD indicator besproken

De MACD (Moving Average Convergence Divergence) indicator is een technische analyse tool die door technisch analisten en beleggers die TA gebruiken wordt gebruikt om de trend en momentum van een bepaalde financiële asset te meten. Het bestaat uit twee lijnen, de MACD-lijn en de signaallijn.

De MACD-lijn wordt berekend door het verschil te nemen tussen twee exponentieel gewogen voortschrijdende gemiddelden (EMA’s) van verschillende periodes. Meestal worden de EMA’s berekend over 12 en 26 periodes. Het staat je als belegger vrij daar andere waardes voor te gebruiken! (Als de meesten 12 en 26 gebruiken kan je misschien beter juist andere waardes gebruiken, je kan dan mogelijk nét iets eerder een signaal krijgen. Kan leuk zijn om dat te proberen!)

De signaallijn is een 9-periode EMA van de MACD-lijn. Wanneer de MACD-lijn boven de signaallijn ligt, wordt dit beschouwd als een bullish signaal en wanneer de MACD-lijn onder de signaallijn ligt, wordt dit beschouwd als een bearish signaal.

De MACD-lijn kan ook worden gebruikt om divergenties te identificeren, wat kan wijzen op een mogelijke trendomkeer. Dit gebeurt wanneer de prijs van een asset een hogere high bereikt, terwijl de MACD-lijn een lagere high bereikt, of wanneer de prijs een lagere low bereikt, terwijl de MACD-lijn een hogere low bereikt.

De MACD indicator is een populaire tool onder technische analisten vanwege zijn vermogen om trend en momentum te meten en potentieel trendomkeer signalen te geven. Het is echter belangrijk om te onthouden dat technische analyse nooit 100% accuraat is en dat andere factoren, zoals fundamentele analyse en marktsentiment, ook van invloed kunnen zijn op de prijsbewegingen van een asset.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *