LADEN

Typ om te zoeken

De koers van goud

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

De koers van goud

Eerder deze week werd er een nieuw all time high koersrecord voor goud gezet. Ineens is goud weer in beeld en dat terwijl juist inflatie UIT beeld aan het raken is.
Goud was toch het middel tegen inflatie? Waarom dan deze vertraagde reactie op de inflatie die maanden geleden haar hoogtepunt bereikte?

  • Het punt is, die goud bescherming tegen inflatie is niet in beton gegoten. De koers van goud staat los van inflatie. De koers van goud komt tot stand door zeer talrijke en vaak ook shady redenen.
    In het westen komt de goudprijs niet tot stand door handel in goud zelf, maar door de handel in papieren van handelaren die zonder bewijs zeggen dat ze goud hebben. Het is dus een papieren schaduw handel.
    Uiteindelijk zal de prijs van goud zich dus wel aanpassen aan het inflatieniveau, maar zoals we nu al zien kan daar zo een jaar tussen zitten voor we de hogere inflatie in de prijs van goud terug zien.
    Grote en machtige spelers kunnen ongezien de prijs van goud manipuleren.
    Is goud dan nog wel interessant?
  • Ja, als je er maar rekening mee houdt dat je NIETS kan voorspellen over de koers. Je kan op de koers reageren, maar je hebt niets aan het redeneren over de koers van goud, want je kent de beweegredenen van de grote spelers niet die de koers van goud manipuleren.

Vanmiddag in het lunchwebinar zal ik een goudaandeel bespreken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *