LADEN

Typ om te zoeken

De kansen voor BitGold

Beleggers Nieuws Goud

De kansen voor BitGold

Zoals ik eerder deze week in feite al schreef; wie moet leven van de hoeveelheid goed geld transacties, die wordt niet rijk. Immers je koopt goed geld en dan hou je het.
Het is daarom dat in 1967 De Nederlandsche Bank gestopt is met het uitgeven van zilveren guldens. Men spaarde die graag op, want je had er meer waarde aan, dan aan 4 nikkelen kwartjes.
Die gulden was ook echt wat waard.
Natuurlijk, officieel mocht je die guldens niet omsmelten, maar je had nog altijd die mogelijkheid achter de hand. De zilverprijs lag redelijk in lijn met de waarde van die gulden.
Het is nog altijd een misverstand te verwachten dat goud snel heel veel meer waard gaat worden. Idem dito met zilver.
Dat moet niet het argument zijn om goud of zilver te willen hebben.
Maar wat is dan wel het argument:
Stel even u heeft wat geld gespaard.
Wat is meer waard:
1. Geld op de spaarrekening bij de bank. Geld waarmee de bank mag speculeren en dat u kwijt bent als die speculatie verkeerd afloopt.
2. Geld in fysiek goud en zilver. U kan zich er in laten uitkeren en dan uw goud en zilver zelf bewaren of alsnog omwisselen in een gangbare munt. U kan ook goedkoper uw goud en zilver direct bij de aanbieder inwisselen zonder het ooit zelf in handen te hebben gehad. Het voordeel is dat het goud dan niet gekeurd hoeft te worden. Het is immers al door dezelfde aanbieder al gedaan.

Ik ben er wel uit, ik ga voor de tweede optie.
Dat heeft niets te maken met een verwachting over goud, het heeft alles te maken met risico beheersing.

BitGold zet nu in op transacties in goud-geld, dus goed geld. Ik heb al eerder aangetoond dat het niet erg waarschijnlijk is dat er een hoge frequentie aan transacties komt. Ze zullen dus ook met slecht geld transacties moeten komen denk ik.
Goldmoney, dat ze nu net overgenomen hebben, had ook ooit de mogelijkheid tot met goud overmaken. Er werd amper gebruik van gemaakt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *