LADEN

Typ om te zoeken

De kansen van Trump nemen toe (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De kansen van Trump nemen toe (Tom Lassing)

Als je er logisch over na denkt, dan lijkt het onmogelijk dat Trump ooit president van de VS wordt. Hij heeft simpelweg te veel bevolkingsgroepen enorm afgezeken. Hij is dan ook een bijzonder onprettige persoonlijkheid met heel nare trekjes.
Maar dat hij dus onverkiesbaar is, dat kan alleen zo zijn als de Amerikaanse kiezers logisch zouden nadenken.
Helaas doen ze dat niet.
De Amerikaanse kiezers zijn de Amerikaanse politiek namelijk helemaal zat. Zelfs Obama die zo beloofde dat hij zaken zou veranderen heeft niets veranderd. Hij was in veel opzichten zelfs nog erger dan Bush. Zo is de staatsschuld extreem toegenomen en Amerika voert nog overal in de wereld oorlogen. De manier waarop is nog gruwelijker geworden, want de hoeveelheid doden door drones is onder Obama verveelvoudigd. Ook de economie is amper van haar plaats gekomen en rijken werden in de eerste zeven Obama jaren alleen maar heel veel rijker terwijl de rest stil bleef staan terwijl de kosten van levensonderhoud maar bleven stijgen.
Een groot deel van de bevolking is er de laatste jaren vrijwel niet op vooruit gegaan en daar zijn ze flink ontevreden over.

Overal in de wereld voert de VS oorlog en als die oorlogen dan ergens over zouden gaan en een helder doel zouden dienen…
Amerika is internationaal bezien een egoïstisch land geworden dat alleen gaat voor eigen gewin. Dat was altijd al zo en is natuurlijk logisch, maar in het verleden gunden ze anderen ook nog wat.
Nu niet, want Amerika zelf is bijna failliet. Het is nu echt alleen Amerika en de rest van stikken en ook Trump staat zo’n beleid volledig voor.
Collega Jack Hoogland schreef het laatst al. 47% van de Amerikaanse gezinnen is niet in staat om 400 dollar cash te produceren om vandaag nog een nieuwe koelkast of TV te kunnen kopen.
Ze hebben het simpelweg niet.
Daar zijn ze terecht boos over en in hun boosheid kiezen ze straks net iemand als president die daar mede schuldig aan is. Immers is Trump zo’n asociale 1% man.
Trump ging al enkele keren failliet en liet de belastingbetalers opdraaien voor de verliezen.
Ondertussen is hij weer schatrijk maar zo gierig als wat. Hij zegt wel dat hij veel doet voor liefdadigheid, maar bewijzen daarvoor houdt hij al jaren achter. Zijn belastingaangifte is nog altijd niet openbaar gemaakt. Steeds heeft hij een ander excuus.
Van de huidige kandidaten is alleen Sanders ‘anders’. Immers is Hillary het politieke etablissement. Hillary is de kandidaat van de banken en multinationals.
Je hebt dus te kiezen uit de 1%’ter Trump, de politieke insider en bankiers kandidaat Hillary Clinton en de outsider en kritiekloos pro Israël zijnde Sanders… En wie kiezen ze in hun boosheid? Geheid de achterlijkste van het stel. En waarom? Omdat je dan in ieder geval nog spanning en sensatie krijgt.
Ik vrees daarom steeds meer dat het alsnog Trump gaat worden.
Amerikanen willen namelijk vooral vermaakt worden en die clown kan dat nu eenmaal het beste.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *