LADEN

Typ om te zoeken

De grootste kanshebber: de wapenindustrie (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De grootste kanshebber: de wapenindustrie (Tom Lassing)

Ik kreeg afgelopen dinsdag heel wat reacties op mijn constatering dat de wapenindustrie de meest kansrijke sector van dit moment is. Het zou volgens enkele van de reageerders niet kies zijn om daar in te beleggen.
Het is zeker zo dat ik niet sta te springen om hier in te beleggen (Ik heb zo ver ik weet geen beleggingen in die sector lopen). Aan de andere kant hebben we ook allemaal boter op ons hoofd. Ook de Nederlandse en Belgische economieën worden flink gesteund door verkopen op wapengebied. Nederland heeft, net als België overigens, best een flinke wapenindustrie.
Daarnaast zijn we er ook niet vies van om onze soldaten overal in de wereld in te zetten en om ze de wapens te laten gebruiken.
Onze economie draait zoals deze draait omdat we financieel profiteren van de conflicten in de wereld.
De vraag is slechts of die conflicten er al waren, of dat onze politieke opstelling die conflicten juist uitlokt, verlengd danwel verergerd.
Japan is geen grote producent van wapens meer. Toch zult u vooral Toyota overal in de wereld en vooral daar waar er gevochten wordt, tegenkomen. Toyota maakt immers onverwoestbare pickups die heel makkelijk van een groot kaliber machine geweer kunnen worden voorzien.
Het lijkt wel alsof Toyota schepen vol met pick up trucks naar brandhaarden verstuurd.
Weliswaar kan je er niemand mee doodschieten, maar in mijn ogen is het daarmee wel degelijk oorlogstuig geworden. Zonder al die verkopen zou Toyota nooit zo’n grote fabrikant zijn.
Het is aan iedere belegger zelf om te bepalen of je al dan niet wilt profiteren van de dood van anderen.
Hoe meer bepaalde wapens gebruikt worden, des te winstgevender is de onderneming. Zoekt u naar de meest zekere groei, dan is de wapenindustrie de komende 5 jaar de grote kanshebber op de nummer 1 positie.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *