LADEN

Typ om te zoeken

De grootste bubble aller tijden

Beleggers Nieuws

De grootste bubble aller tijden

U las het ongetwijfeld al eerder, op dit moment vormt zich de grootste luchtbel die we tot nu toe ooit gezien hebben. Wat is die luchtbel?

Dat is in mijn ogen de Amerikaanse Staatsobligatie markt.

Een enorme hoeveelheid staatsobligaties die tot op de dag van vandaag worden uitgegeven tegen belachelijk lage rentes.
Wie gaat hier, met zijn volle verstand aan het werk, nog geld in stoppen?
Het gekke is, uw pensioenfonds, uw beleggingsfonds, uw bank…
Allemaal doen ze nog driftig mee en het moet gezegd worden, ze maakten er vorig jaar een aardige winst mee!
Deze markt deed het beter dan aandelen en ook beter dan zilver!

Pimco, dat het Total Refund fonds voert, het grootste beleggingsfonds ter wereld, was vorig jaar uit deze markt gestapt. Het fonds heeft nu als ‘straf’ voor het eerst een uitstroom van geld gezien. Beleggers WILLEN juist deel uit maken van de luchtbel. Ze eisen met hun voeten dat ook Pimco gezellig mee gaat doen.

Zo wordt zelfs de grootste ter wereld gedwongen ernstig na te denken over het besluit die markt te verlaten. Bill Gross kan zijn baan verliezen als hij te lang tegen de wil van de deelnemers in gaat EN daarmee winsten laat liggen.
Hij heeft logisch gezien gelijk met zijn uitstap. Echter een luchtbel wordt zo extreem ver opgerekt, dat ze een keer klapt. De weg omhoog is juist zo enorm interessant. Koersen gaan dan ver… heel ver.

Ik zelf ben aan het wachten. Ik ga NIET in die markt zitten, maar ik ga wel short zodra de zaak begint te kraken. Ik hoop dat ik er op tijd bij zal zijn… Het zou wel mooi zijn om het klappen van de grootste luchtbel aller tijden in de goede richting mee te maken.
Het doet me denken aan die Chinese boom die in 5 jaar tijd zes meter groeit. In het zesde jaar groeit de boom uit tot wel 30 meter hoogte. Is deze boom nu in 6 jaar tijd 30 meter gegroeid, of slechts in één jaar 24 meter? Ik mis nu de laatste winsten van het oppompen van de ballon. Dat neem ik voor lief in de hoop te verdienen aan het klappen van die ballon.

(Begin deze eeuw profiteerde ik van de rentedalingen door het hebben van obligaties juist toen zowel de rente als de aandelen zo hard daalden. Ik verkocht ergens rond 2006 mijn obligaties)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *