LADEN

Typ om te zoeken

De Griekse proeftuin

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De Griekse proeftuin

Minister Dijsselbloem liet als eens weten dat er in zuidoost Europa gewerkt wordt aan een sjabloon. Een manier van werken die we later over heel Europa gaan zien.
Hij werd teruggefloten, want hoewel hij een keer de waarheid zei, is het natuurlijk niet de bedoeling dat Jan met de pet weet hoe de hazen lopen.
Wat gaan de Grieken nu doen:
– De Griekse belastingdienst krijgt een rechtstreekse toegang tot de bankrekeningen van de inwoners en kan tot 10 jaar terug zoeken naar verdachte stortingen.
Tevens wordt bezien in hoeverre men ‘vergeten’ is belastingen te betalen. Over bijvoorbeeld stortingen van ouders gaat Athene 10% belastingen heffen. Tevens gaan ze kijken hoeveel geld er de laatste tien jaar is overgemaakt naar het buitenland. Via Europa willen ze ook toegang tot bankrekeningen in andere landen.
Bedragen van boven de 70 euro MOETEN per bankbetaling overgemaakt worden.
Dit alles om meer belastingen binnen te krijgen, maar het is ook een flinke stap naar de afschaffing van cash geld. Als de overheid grip heeft op de betalingen, dan zal ze niet graag zien dat men ineens via cash probeert onder belastingen uit te komen. Ook over kleine bedragen die ouders aan kinderen geven moet 10% belasting betaalt gaan worden.
Je krijgt een bedrag van 100 euro voor je verjaardag? Dat mag niet langer cash in Griekenland en je kan direct 10 euro afstorten naar Athene.
Het wordt in Griekenland niet langer een sport om belastingen te ontlopen, het gaat een strijd worden.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *