LADEN

Typ om te zoeken

De beste belegging

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Opties

De beste belegging

onroerend goed

Tom, waar kan ik nu het beste in beleggen?
– Alsof ik in 30 seconden het antwoord zou kunnen geven!
Het beste voor wie? Voor jou omdat je volgende week ene miljoen wilt hebben, of voor dezelfde jou, maar dan degene die over twintig jaar met wat geld met pensioen wil gaan?
Wie heb ik tegen over me staan? Wat voor idee heb je over beleggen?
Ik ben geen vermogensbeheerder en dat is mede omdat ik me niet de hele dag wil bezighouden met die vragen. Er is namelijk geen makkelijk antwoord op te geven.
Ik kan wel enkele algemeenheden aangeven. Aandelen zijn de beste belegging en voor kleine beleggers zijn dan inactief beheerde indexfondsen de veiligste oplossing.
Wil je echt zelf gaan beleggen, koop dan Berkshire Hathaway aandelen, of ga voor Royalty aandelen als dure, maar relatief veilige individuele aandelen. Die aandelen hebben de afgelopen dertig jaar bewezen dat ze veiligheid bieden. Ze zijn niet immuun, maar ze bieden een bovengemiddeld rendement tegen een lager dan gemiddeld risico.
Koop ook niet alles in één keer, maar koop maandelijks. Dat is bij aandelen Berkshire Hathaway lastig vanwege de hoge aandelenkoers… Dus blijven Royalty aandelen over.
Wil je actiever handelen ga dan voor opties NAAST die veilige aandelen. Je hobby kan dan het handelen in die opties zijn, terwijl het meeste geld veilig in de Royalty aandelen staat.
Wat je vooral moet doen, is niet actief traden in die aandelen. Dat gaat even goed, tot je de mooiste stijging mist omdat je net je winst nam.
Spreiding ben ik een voorstander van, maar wel een beperkte spreiding. Zo ga ik nu ook in onroerend goed actief worden. Een deel van je geld veilig in die sector beleggen is naar mijn idee ook een prima zaak.

onroerend goed
EN… Geen spaargeld op de bankrekening aanhouden. Koop er goud voor op een goudrekening, maar haal je spaargeld uit handen van de bankiers!
Ik kan die tip niet vaak genoeg geven. Het is deels onze eigen schuld dat bankiers zulke schurken zijn. We geven ze het merendeel van ons spaargeld zo maar om er mee te speculeren. Dat is niet alleen niet slim van ons, het is gewoonweg razend dom van ons. Nederlanders en Belgen geven via die weg meer dan 700 miljard aan de bankiers om er mee te freewheelen. Geen wonder dat ze van gekkigheid niet weten wat ze moeten doen.
Geef ze de kans niet en heel uw geld weg uit de klauwen van die oplichters!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *