LADEN

Typ om te zoeken

De berenmarkt komt in een volgende fase

Beleggers Nieuws

De berenmarkt komt in een volgende fase

Binnen een berenmarkt zijn er verschillende fasen te herkennen. Eerst komt uiteraard het moment dat de beurs gaat dalen door het verminderende vertrouwen van beleggers.
Men wordt zenuwachtig, schichtig en neemt snel winst danwel verlies.

Dan komt het moment dat ineens het vertrouwen wegvalt. Een forse dip. Kopers vallen even weg.
Vervolgens komen de koopjesjagers. De beurs lijkt wat te herstellen. Beleggers met wat lef stappen weer in.
Helaas dan toch weer een klap omlaag.
Het kost nu nog meer moeite vertrouwen terug te winnen, maar nog een keer komen er beleggers met lef.
Die worden nog weer een keer zwaar afgestraft met een forse daling.
Uiteindelijk komen we op het punt dat beleggers het volledig opgeven. Beleggen is niet meer populair. “Iedereen” geeft het op.
Ik merk nu op, dat we dit punt zo ongeveer bereikt hebben. Beleggers geven het nu vrij massaal op. Het volume vanuit daadwerkelijk mensen die beleggen neemt extreem af (HFT traing neemt ondertussen al meer dan 80% van het volume voor haar rekening).
Het punt is nu, dat in feite de berenmarkt bijna ten einde is als beleggers het opgegeven hebben. Zo ver is het nog niet, maar ontegenzeggelijk zitten we nu in de fase dat beleggers het vrij massaal totaal opgeven en beleggers zo’n beetje alle vertrouwen in de beurs verloren hebben.
In het verleden bleken dat de momenten te zijn waarop de beurs haar bodem vond. Het enige wat ik nu nog zoek, is het capitulatiemoment. Een dag waarop beleggers massaal en heel openlijk er de brui aan geven. Een dag waarop we intraday 15% of meer verliezen maar mogelijk dezelfde dag nog, of de dag erna weer omhoog gaan.
Een dag die tot stand komt door een externe gebeurtenis. De financiële wereld is naar mijn idee weer rijp voor een grote aanslag, of een grote bank die omvalt. Wat of de oorzaak is, het moet schrik teweegbrengen en veel beleggers de reden geven er PER DIRECT uit te willen stappen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *