LADEN

Typ om te zoeken

Goud deed het dertig jaar slecht

Goud

Goud deed het dertig jaar slecht

Dat is het argument tegen goud dat steeds door de financiële experts naar voren wordt gebracht als ze hun onkunde over het onderwerp willen verbergen.
Ja, het klopt en hoewel we achteraf weten dat het onterecht was, is het wel te verklaren.

Goud deed het dertig jaar slecht omdat consumenten en bedrijven enorm veel vertrouwen hadden in verzonnen geld EN omdat goud in die periode enorm omlaag gemanipuleerd werd. Dit werd mede gedaan om het vertrouwen in het verzonnen geld een enorme steun te geven. En het werkte! Het werkte, tot bleek dat het verzonnen geld misschien het blinde vertrouwen niet waard was.
Goud deed het dus inderdaad 30 jaar niet best, geen ontkomen aan. Goud gaat het ook weer beroerd doen zodra consumenten weer veel vertrouwen in verzonnen geld of een nieuwe wel te vertrouwen geldsysteem krijgen.
TOT die tijd heeft goud (en zilver) de rol die het al dertig eeuwen heeft, namelijk die van een veilige haven voor kapitaal.
Het is echter niet zo dat goud en zilver meer waard zouden moeten worden. Het is immers slechts het vastleggen van waarde in kapitaal. Wat we nu echter zien is dat goud en zilver WEL meer waard worden en al ruim 10 jaar lang. Waarom vraag je je dan af.
De reden is simpel en is tweeledig. Goud en zilver zijn ondergewaardeerd door de tientallen jaren manipulatie. Ze hebben dus behoorlijk wat waarde in te halen. Daarnaast is het zo dat de munten waarmee we nu werken door een deel van de consumenten niet meer vertrouwd worden, maar door een groter deel nog altijd wel. Goud en zilver worden dus steeds populairder, terwijl het vertrouwen in bijvoorbeeld de Euro nog bij hele grote groepen consumenten ongeschonden blijft. Goud en zilver lopen dus op de verdere afwaardering van de munten vooruit. Dat kan dus de oorzaak er van zijn dat goud echt veel meer waard is geworden. Zilver overigens nog veel meer dan goud en ik zie persoonlijk die trend nog wel even voortduren.
Daarmee heeft de bankier of de bankanalist gelijk. Goud was dertig jaar niet interessant. Goed voor hem. Heeft hij ook een keer gelijk. Gelijk over het verleden. Dat lijkt mij wat al te makkelijk, maar goed, je moet wat als bankier of bankanalist. Ondertussen heb ik gelijk op het heden en zeer waarschijnlijk ook naar de toekomst. Naar mijn idee hebben we daar net even iets meer aan.
Ik denk dus dat goud en zilver de beste weg zijn om je kapitaal veilig in weg te zetten. Veiliger dan in Euro of Dollar munten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *