LADEN

Typ om te zoeken

Daytrading combineren met je werk

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Daytrading combineren met je werk

Ik ben deze week serieus begonnen met het oefenen met daytrading via het systeem dat Aloys Mattijssen ontwikkeld heeft. Al sinds 2016 presenteert Aloys dat systeem met zekere regelmaat in mijn presentatieruimte, maar nooit kwam ik er toe het zelf te proberen. Door mijn zoon, die er ook mee werkt, raakte ik toch enthousiast.
Hoe verloopt mijn proefperiode?
Ik heb het zo staan, dat ik een belletje hoor als er een potentieel signaal in de grafiek is ontstaan. Ik handel daarbij alleen in de DAX. Op dat moment dat het belletje gaat, kan ik er voor kiezen om even te kijken. De realiteit is dat ik die bel zelden hoor. Ik ben met andere dingen bezig en laat me niet afleiden, of ik ben van mijn plek af en hoor het belletje daarom niet.
Ik mis dus nogal wat signalen.
Daar waar ik wel naar kijk, is 80% een signaal waarop ik niet wil handelen.
De 20% die potentieel wel interessant is, zet ik op in. Mijn ervaring is in de huidige markt dat 80% van de posities die ik voorzichtig klaarzet NIET tot een daadwerkelijke transactie komt. (Ik zet zodanig in dat de richting van de beweging een verdere 5 punten moet zijn alvorens ik eindelijk ga instappen.
Dan uiteindelijk na al die stappen zijn er voor mij één tot vijf signalen per werkdag die tot daadwerkelijk een positie komen. Ik constateer dat de helft daarvan in deze markt een klein verlies van 7 punten oplevert. Ik verlies daar dus 7 tot 21 punten per dag mee.
De andere helft van de posities moet dus meer dan dat opleveren om aan de gewenste 30 punten te komen.
Heb ik die 30 punten totale winst per dag al gehaald deze week?
Ja, gisteren voor het eerst.
Ik kwam tot 34 punten. Mijn slechtste dag was 7 punten. Wel had ik alle dagen deze week winst. Het was niet veel, maar het was winst. Het is vakantietijd en ik zit er niet heel erg strak op. Er is dus zeker ruimte voor verbetering.
Overigens, ik werk nu nog altijd alleen met een demo account. Pas als ik het systeem écht denk te vatten ga ik over op echte handel. Nu mag ik nog fouten maken en dingen uitproberen.
Hoeveel is een punt waard?
Dat kan je zelf kiezen. Uiteraard heeft dat ook te maken met hoeveel geld je hebt. Een punt kan 10 cent zijn, maar ook een euro, 10 euro of 100 euro. Het is net met hoeveel je in de markt wilt stappen. Je hebt echter een margin bedrag nodig, dus als je een 100 euro per punt wilt hebben, dan moet je een fors bedrag op je rekening hebben staan.
Als je de DAX bijvoorbeeld neemt die nu een waarde heeft van 13.670 punten (euro), dan is lotsize 1 dus 13.670 euro. als je 100 euro per punt wilt spelen, oftewel lotsize 100 doet, dan is de exposure dus 1.367.000 euro. Bij een leverage van 1 op 20 zou dat betekenen dat je minimaal 68.350 euro op je account zou moeten hebben.
Dat is veel geld, maar je werkt dan wel met 100 euro per punt. Een dag met 37 punten levert je dan dus wel 3.700 euro winst op.
Kijk, daar wil ik dan mijn bed wel voor uitkomen…
Meer hierover op deze site

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *