LADEN

Typ om te zoeken

Chinese goudvraag is veel groter

Beleggers Nieuws Goud

Chinese goudvraag is veel groter

De vraag naar fysiek goud vanuit China is heel veel groter dan uit officiële cijfers blijkt. De vraag is waarom men dit feit geheim wil houden. Zo erg is het toch niet om te weten dat Chinezen en dus niet alleen de Chinese overheid, over elkaar heen vallen om maar zo veel mogelijk goud te verkrijgen?

Een reden om het geheim te houden kan zijn dat het de westerse centrale banken niet zo goed uitkomt als we te weten komen dat de Chinezen goud nog zo hoog achtten.
In China ziet men goud nog echt als geld. Ze hebben er tientallen jaren een verbod gehad om goud te bezitten terwijl ze die tijd een niet inwisselbare munt hadden die amper vertrouwd werd. Nog altijd is de Yuan een munt die enorm gecontroleerd wordt.
Chinezen zijn net denkende mensen en willen voor hun spaargeldcenten liever goud dan een zwaar gecontroleerde munt.
Het gekke is dat de denkende mens in Europa dat ook wil… Er zijn in Europa echter blijkbaar veel minder denkende mensen. Nog nooit was bijvoorbeeld in Nederland en België het totaal aan spaargeld op bankrekeningen zo hoog.
Hoeveel waarde van je kapitaal hou je als consument precies in de nationale munt aan?
Alle cash geld, uiteraard. Maar ook al het geld op bank(spaar)rekeningen.
Bezittingen in huizen, grond, kunst, hebbedingetjes, auto, boot, computers zijn in feite al in een andere vorm ondergebracht.
Ook bezit in goud en zilver is dus weg uit de nationale munt gebracht.
Voor de Chinezen geldt dat ze banken niet zo enorm vertrouwen. Verzekeringen zijn er ook nog geen gemeengoed en goud is hun verzekering. Dat ze dus meer goud aanhouden dat wij in het westen is ook te verklaren vanuit waar ze staan in de ontwikkeling van hun samenleving. Ik vrees echter dat wij in Europa het idee hebben dat we ‘verder’ zijn in onze ontwikkeling van de samenleving dan dat we werkelijk zijn.
Was Duitsland niet ooit het meest ontwikkelde land, met grootheden als Goethe, Beethoven etc. En vervolgens kwam Hitler…
Wij dachten enkele jaren geleden dat we het meest ontwikkelde financiële systeem hadden en toen kwam de bankencrisis en bleek letterlijk alles gebouwd te zijn op bedrog en oplichting.
Waarom mogen we niet weten hoeveel goud er naar China gaat? Heel simpel, omdat ons hele geldsysteem nog altijd 100% oplichting is en goud is een manier om er onderuit te komen. Daarmee kunt u vermogen veilig stellen en buiten dat criminele systeem stellen. En dat is het laatste wat onze banksters willen dat u doet.
Er zijn meerdere manieren om een deel van uw spaargeld in goud aan te houden. U kan bijvoorbeeld fysiek goud kopen om het thuis te bewaren, of in een kluis achter de douane. U kan ook een zeer veilige buitenlandse rekening openen en uw geld daar (eventueel in goud) bewaren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *