LADEN

Typ om te zoeken

Chantage Peter Paul de Vries?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Chantage Peter Paul de Vries?

The shit hits the fan bij Value8. Een groep benadeelde investeerders heeft een nogal ongelukkig geformuleerd schikkingsvoorstel van 50.000 euro aan Peter Paul de Vries gedaan, waarop de CEO van Value8 niet is ingegaan.

Nadat het schikkingsvoorstel (per SMS verzonden) afgewezen werd, is de klagende groep naar buiten getreden met haar klacht over in hun ogen onoorbare praktijken van het trustkantoor van Value8.

value8

De groep ontevreden investeerders heeft zich georganiseerd in Value8Claim. In de pers heet het dat De Vries gechanteerd werd. Maar we zeggen toch ook niet bij iedere bankenschikking dat de overheden de banken chanteren? Er werd een schikkingsvoorstel gedaan, het lijkt me toe dat dat op zich wel kan. Peter Paul de Vries heeft veel vrienden in de pers en dus heet het chantage. Naar mijn idee moeten die vrienden in de pers zich eens gaan afvragen wie Peter Paul precies is, maar vooralsnog kan Peter Paul nog weinig kwaad bij ze doen.

Als de klacht van de investeerders terecht blijkt te zijn, dan zaagt dat nog weer een stukje weg van de poten van de reputatie van Peter Paul de Vries. Een reputatie die hij verdiende als directeur van de VEB, maar die hij in mijn ogen aan het einde van zijn directeurschap al aan het verkwanselen was en die hij als CEO van Value8 door de stront haalde. Hij is een hark en een ramp om mee samen te moeten werken. Als er grenzen van het fatsoen te aan te wijzen zijn, dan staat hij er altijd met één been al overheen. Dat is Peter Paul ten voeten uit.

Als directeur van de VEB leerde hij de methodes waarmee de CEO’s werken kennen. Nu hij zelf CEO is, gebruikt hij die methodes zelf. De VEB hoor je nu niet, die vallen hun oude directeur niet af. Ook dat mag onderhand wel een keer hardop gezegd worden en bij deze doe ik dat dan maar. Iemand moet de eerste zijn.

 

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *