LADEN

Typ om te zoeken

Superrijken hebben wat geld in paradijzen

Bedrog en fraude

Superrijken hebben wat geld in paradijzen

(Bron Belga) Maar liefst 25.000.000.000.000 euro (25 biljoen) zou op rekeningen in belastingparadijzen staan.
Op zich sta ik daar niet van te kijken. Het kan volkomen legaal zijn.
In Engeland kwam vorig jaar stand up comedian Jimmy Carr in opspraak omdat hij die route ook volgde en in Engeland slechts 1% belasting over zijn niet onaanzienlijke inkomen betaalde.
Hij schaamde zich rot toen het uitkwam. Met geld was hij nooit zo bezig geweest en zijn accountant had hem ooit wat voorgelegd en hij had getekend.
Volkomen legaal.
Toch werd hij aan de schandpaal genageld omdat de pers het oneerlijk vond dat hij wel gebruik maakte van alle faciliteiten in Engeland, maar er ondertussen amper aan meebetaalde.
Jimme Carr vond dat zelf ook wel en heeft zijn belastingen nu anders geregeld. Dat is zijn keuze.
Wat hij deed was legaal en was in stand gebracht juist voor grootverdieners en in feite door grootverdieners.
As we dat niet willen, dan zullen we wetten moeten veranderen. Echter houdt dat weer in, dat we vrijheden moeten inleveren.
De grote vraag is natuurlijk of u dat ‘echt’ wilt. Het vrije geldverkeer beperken heeft namelijk enorme gevolgen. Ook voor u, maar zeker ook voor ondernemingen. China werd pas welvarend toen het buitenlandse ondernemingen toestond te investeren en geld naar China te brengen.
Ga je dat geldverkeer beperken, dan beperk je ook de handel en de mogelijkheden om te ondernemen.
In feite is de methode rondom Jimmy Carr de enig juiste. Maak het openbaar!
Laat inkomen een volledig transparant verhaal zijn. Iedereen weet van iedereen hoeveel geld er is verdiend en op de spaarrekening aanwezig is. Hoeveel is er betaald en welke belastingtrucs worden gebruikt.
Jimmy Carr was not amused toen zijn prachtige belastingregeling op straat kwam te liggen. Hij kan het niet maken om als komiek op de moraal hoge oever te staan en vervolgens als persoon de zaak op zijn minst behoorlijk te besodemieteren. Legaal, maar toch.
Ga je meer verdienen dan zeg 1.000.000 euro per jaar, dan wordt je belastingaangifte openbaar. dat treft maar weinig mensen en zorgt er misschien ook voor dat ze liever akkoord gaan met 990.000 dan met 3.000.000.
Dan houden ze mogelijk netto meer over… als ze dan toch legaal rommelen, maar we zijn wel direct van de graaivergoedingen af!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *