Ik heb al eens geschreven dat de supermarkt vooral het kopen van gemak is, maar minder het kopen van gezond voedsel.
Dat is geen prioriteit voor de supermarkten, maar ook niet meer voor de boeren en telers.
De producten moeten er mooi uitzien, maar de voedselwaarde van de inhoud, dat is voor de consument amper een issue, dus waarom zou je er als producent veel aan doen?
Vorige week het bericht over gif in fruit en groente.
Het blijkt erger te zijn dan we denken, maar het blijkt ook per supermarktketen enorm anders te zijn.
Sommige supermarkten zijn er dan blijkbaar toch meer mee bezig dan anderen.
Goede supermarkten zijn Albert Heijn en C1000. Die springen er echt enorm uit. Maar toch ook hier 3 en 4% wetsovertredingen!
Er zijn zelfs supermarkten met gezondheidsrisico’s! Troefmarkt springt er met 7% wel enorm negatief uit.
Hoe kom ik aan die wijsheid?
Ze staat op deze site:
http://www.weetwatjeeet.nl/gifmeter/?method=results&;presets=supermarkets_desc