LADEN

Typ om te zoeken

Laat me je niet tegenhouden bedrogen te willen worden

Bedrog en fraude

Laat me je niet tegenhouden bedrogen te willen worden

Ik kreeg de aanbieding binnen om structureel en 100% zeker een rendement van 2% per dag te verdienen! Wie wil dat niet?
Jammer alleen dat ik al wat ervaring in de markt heb. 2% per dag verdienen, risicoloos en dag in dag uit is zonder enige twijfel een ponzi scheme. Het is pure oplichting en de laatsten die er in stappen zijn het haasje.

Bernard Madoff behaalde zoiets als 10% per jaar, jaar in jaar uit. Hij wist dertig jaar buiten schot te blijven, maar uiteindelijk kon hij zo’n hoge uitkering niet langer volhouden.
2% per dag, dat gaat geen dertig jaar duren. Dat gaat slechts duren tot er een kink in de kabel komt en het aantal nieuwe inschrijvingen tegen gaat vallen.
Het zijn aardige jongens die het promoten. Aardige, maar naïeve jongens die er met steeds meer geld ingaan en zelf uiteindelijk ook nat gaan. Dat maakt dan ook dat er straks bij de tussenhandel niets te halen valt. Die gaan allemaal failliet omdat ze te gretig zijn en er zelf vol in mee blijven draaien. Daarbij verwacht ik dat als eenmaal het bijltje valt degenen die winst namen alsnog wel achterna gezeten gaan worden. Die moeten hun winst later toch weer inleveren.
Het aanbod is zo ontzettend mooi, dat gretigheid het wint van verstand. Daar is het dan ook volledig op ingezet. ‘Maar ik ken de initiatiefnemer, het is een aardige gast.’
Ja, Bernard Madoff was ook een toffe peer die er totaal geen moeite mee had om het geld van weeshuizen en goede doelen instellingen etc. aan te nemen en te verbrassen. Schaamteloos zonder ook maar een beetje terughoudendheid.
2% rendement per dag… Hoe belachelijk kan je het maken? Het is daarbij niet eens zozeer die 2% per dag. Immers de beursindex stijgt wel eens harder. Het is 2% per dag, jaar in jaar uit, gegarandeerd die mij afgrijselijk duidelijk maakt dat we hier te maken hebben met een Ponzi scheme. Tot zijn er afgelopen maand weer tientallen Nederlanders ingestapt.
Blijkbaar is de wil om bedrogen te willen worden simpelweg te groot.


Ja, ik wil hier graag het E-boek over verschillende soorten bedrog (geschreven door Tom Lassing) gratis aanvragen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *