LADEN

Typ om te zoeken

Het bedrog rondom ABNAMRO

Bedrog en fraude

Het bedrog rondom ABNAMRO

ABNAMRO moet in 2014 naar de beurs gebracht worden. Het plan is nu al geopperd om dan pensioenfondsen belangen te laten nemen in de bank.
Niet zo maar een goed idee.
De ABNAMRO is niet toevallig in de problemen gekomen. Wat hebben de collega banken er aan dat pensioenfondsen een deel van de aandelen overnemen? Waarom komt dat voorstel vanuit onder andere de Rabobank?
Helaas kan ik haast niet anders dan er iets achter zoeken.
Is het invloed? Kunnen de bankiers, via hun invloed bij de pensioenfondsen, straks ABNAMRO controleren? Is dat de bedoeling?
Of moet er nog wat rommel gedumpt worden en kan dat het beste via ABNAMRO richting pensioengerechtigden die toch niets in te brengen hebben over waar de pensioenfondsen in beleggen?
Dat de banken het geld van de pensioenfondsen willen hebben, dat is al jaren duidelijk. Ze hadden al heel wat in beheer gekregen en in 2008 is dan ook 100 miljard van het pensioengeld verloren gegaan. Mede met dank aan de banken.
De pensioenfondsen hebben echter veel meer dan de verloren 100 miljard en banken realiseren zich dat deze vette duif nog altijd zwalkend rondvliegt.
Overduidelijk is dat de pensioenfondsen zelf niet in staat zijn het geld goed te beheren.
Even duidelijk is dat de banken er ook niet mee vertrouwd kunnen worden.
De derde partij die nu in stelling gebracht gaat worden is de politiek. Ook die wil graag Sinterklaas spelen met andermans geld. Het is slechts de vraag welke politieke partij als eerste met een prachtig plan komt om uw pensioengeld via of met aandelen ABNAMRO te verkwanselen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *