LADEN

Typ om te zoeken

Buitenlandse vastgoed investeerders nemen winst (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Buitenlandse vastgoed investeerders nemen winst (Tom Lassing)

rendementen, huurmarkt

Deze week was op TV veel nieuws over de kansen van de onroerend goed sector. Ik denk dat dit een teken aan de wand is en dat de insiders al veel verder zijn.
Round Hill is namelijk de volgende grote vastgoedinvesteerder die de Nederlandse bestaande huurwoningmarkt wil verlaten. De winst is binnen, ze willen van af de portefeuille aan bestaande woningen.
Een belangrijk signaal naar mijn idee.
De buitenlandse interesse in bestaande Nederlandse huurwoningen neemt nu dus af. Door de prijsstijgingen van woningen is het rendement op huur ook oninteressanter aan het worden.
Immers neemt de waarde van de woning toe, maar de huren stijgen heel beperkt. Aandeelhouders gaan dus piepen omdat het rendement ten opzichte van de waarde van de woningen zo laag lijkt.
Het is dus niet zo gek dat de buitenlandse investeerders die bestaande huurmarkt niet interessant meer vinden en nu vooral nog in ontwikkeling van nieuwbouw actief willen zijn. Immers liggen daar nog wel goede rendementen.

rendementen, huurmarkt
Greystar en Campus zijn twee buitenlandse partijen die in Nederland vaste voet aan de grond hebben gekregen.
Round Hill verkoopt nu de bestaande woning portefeuille en gaat zich ook richten op ontwikkeling van nieuwe woningen. Round Hill bezit meer dan 10.000 Nederlandse huurwoningen. De huurwaarde daarvan is 75 miljoen. De verkoop van de portefeuille moet een veelvoud daarvan en mogelijk wel meer dan één miljard euro opleveren.
De vraag is wie de portefeuille van Round Hill wil overnemen.
De animo lijkt nogal lauw te zijn. Immers de argumenten om te verkopen zijn ook de argumenten om niet te kopen.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *