LADEN

Typ om te zoeken

Bloedgoud

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Bloedgoud

Nu goud zo rond de 1.800 dollar per ounce doet, zien we dat het aanbod van goud uit meer hoeken gaat komen. Ook hoeken waar we misschien niet zo gelukkig mee zijn.
Zou u goud willen kopen dat door moderne slaven uit de aarde gewonnen wordt? Goud waarvoor letterlijk mensen gestorven zijn?
We zien in de nodige conflict gebieden goud op schandelijke wijze uit de aarde gewonnen worden.
Commerciële aanbieders van goud moeten de herkomst van hun goud kunnen verklaren.
Dat doen we om op die manier de mensenrechten te beschermen, zodat de winning via slaven niet langer winstgevend is.
Helaas blijkt dat enkele aanbieders die regels niet zo nauw nemen. Enkele aanbieders kunnen/willen niet verklaren hoe ze / bij wie ze hun goud gekocht hebben. Het is als het ware bloedgoud.
Als dat niet met wortel en al uit het systeem gehaald kan worden, dan is het einde zoek. Het is nu eenmaal veel goedkoper om te werken met slaven dan met medewerkers die zoiets eisen als vakantiedagen, veiligheid en meer van die zaken die arbeid duur maken…
Het systeem staat onder druk nu bepaalde overheden de andere kant opkijken omdat de verkoop van bloedgoud belastingen en steekpenningen oplevert.
Wat is jouw mening? Is het een westerse slappe hap, of zouden we hier met sancties etc. paal er perk aan moeten stellen?

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

6 Reacties

 1. Hans Cornelis 20 juli 2020

  Het meewerken aan moderne slavernij is in mijn ogen uit den boze. Het is in dit geval geen slappe westerse hap maar het is zeer wenselijk verantwoorde arbeidsomstandigheden etc. te hebben voor iedereen over de gehele wereld.
  Het zou dus niet verkeerd zijn dat in de huidige black live matters-discussie en zwarte pieten verhaal etc. vooral eens de aandacht op de moderne slavernij komt te liggen. Aan wat er honderden jaren geleden is geschiedt en wat uiteraard afgemeten naar onze huidige maatstaven zeer verwerpelijk is geweest, kunnen we nu niets meer veranderen. Aan het ongeveer vergelijkbare van de huidige tijd en over de gehele wereld gebeurt des te meer.

  Beantwoorden
 2. vanderveken 20 juli 2020

  Paal en perk aan stellen is mijn persoonlijke voorkeur.
  Maar wanneer gaan we dan ook met z´n allen al die anderen in andere sectoren meer gaan negeren en op de schandpaal zetten ?
  Denk maar aan al die kleding die we met z´n allen liefst zo goedkoop mogelijk aanschaffen. Geen mens die er slechter van slaapt omdat ze daar in Bangladesh als kippen in een hok bijna op mekaar in slechte werkomstandigheden onze kledij aan het maken en kleuren zijn.
  Zolang het voor de meesten maar een “ver van mijn bed show” blijft , toch ?
  Of al die bandwerkers voor bvb Amazon en anderen ? Zoiets is al wat korter bij , maar tdesondanks kopen we met z´n allen nu nóg meer online.
  Dank u corona !
  Wat moeten we dáár dan allemaal mee ?

  Beantwoorden
 3. wim en marianne 20 juli 2020

  We zijn allemaal slaven en moeten oppassen dat wij straks na de superinflatie niet het zelfde lot beschoren worden als de veldslaven in de duistere goudmijnen. Er moet wel wat aan gedaan worden.

  Beantwoorden
 4. Léon Vrins 20 juli 2020

  Natuurlijk moeten we niet meewerken aan goudwinning door slavenarbeid, maar dat geldt ook voor alle andere producten/sectoren waar misbruik wordt gemaakt van mensen die tegen een hongerloon en onder miserabele omstandigheden moeten werken.

  Beantwoorden
 5. Kees Blokker 20 juli 2020

  Het lijkt mij dat ieder weldenkend mens hier iets aan gedaan zou willen hebben. Maar waarom beperken tot goud? Ik hoor geen tesla rijder over hoe het kobalt voor zn accu gewonnen wordt………. en onze groene (??) Roverheid al helemaal nooit. Zou het milieu/klimaat belangrijker zijn dan mensenlevens? Of is en blijft geld met stip op 1 staan en is de rest bijzaak? Voorts kun je je afvragen tot hoever je wilt gaan en wat je wel en/of niet wilt aanpakken……… dichterbij is het ook niet overal een bruiloft…….. kijk even in onze slachthuizen. Anders gezegd; waar ligt de grens en wie bepaald dat? Ik vind wel dat er zaken moeten veranderen maar dat houdt zo’n beetje automatisch in dat de echt rijken op deze aardbol (ook) eens aangepakt moeten worden…………. maar door wie? Door onze corrupte overheden?
  Kan wel een leuke discussie worden………….

  Beantwoorden
 6. Raymond Parthoens 20 juli 2020

  Als de herkomst van het goud of eventuele andere producten niet op afdoende wijze kan gecontroleerd worden, gewoon niet aankopen.
  Onlangs een interessant programma gezien “Green Blood” de ogen gaan dan open.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *