LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin is gesplitst (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bitcoin is gesplitst (Tom Lassing)

Gisteren is effectief een nieuwe cryptomunt ontstaan omdat er enkele exchanges zijn gaan handelen in bitcoin cash (BCC).
Deze nieuwe versie van bitcoin deed het aanvankelijk veel beter dan de andere bitcoin (BTC) en steeg 48%. Nog voor de dag over was, was er van die winst niets meer over.

De BCC blocks zijn tot 8 MB groot, terwijl BTC blocks kent van maximaal 1 MB.
Daar slechts weinig miners het BCC protocol draaien, duurde het lang voor het block compleet was. Die wachttijd heeft de eerste dag de populariteit en daarmee de koers ook weer doen dalen.
Het grotere block is positief bij grote volumes, maar is onder lage volumes juist weer een reden voor vertraging.
Het bleek dat de animo voor BCC er wel was, maar niet zo heel groot was. Uiteindelijk werd na enkele uren een block van nog geen twee MB gedraaid. Daarin werden grofweg 7.000 transacties afgewikkeld.
Daarna zijn meer blocks gekomen, allemaal kleiner dan 1 MB.
Het is nu aan de markt wat er gaat gebeuren. De meest populaire van de twee zal door gebruikers bepaald gaan worden. Met deze spitsing zijn mogelijk discussies over verdere ontwikkelingen weer gerichter te voeren, omdat in ieder geval één heikel punt nu met de splitsing al afgerond is. De kracht van bitcoin en de hegemonie op bijvoorbeeld andere munten als monero en ethereum is nu wel aanzienlijk afgenomen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *