LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin en alternatieven (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bitcoin en alternatieven (Tom Lassing)

Niet eerder was de waardering van bitcoins zo hoog. Beleggers die bewust kozen voor deze munt, of voor heel wat andere van die munten, doen nu goede zaken.
De vraag is en blijft of dit blijvend is.
Ik heb daar wel de nodige twijfels over. Niet dat de munten zo maar verdwenen zullen zijn, dat de munten blijvertjes zijn geloof ik wel, maar ik ben er niet van overtuigd dat het uiteindleijk bitcoin of één van de andere nu bestaande munten gaat worden.
Het blijft immers gebakken lucht gebaseerd op techniek en vertrouwen. Er hoeft maar ‘iets’ mis te gaan en het kaartenhuis stort in. Dat kan een technische fout zijn, maar het kan ook een verbod op het gebruik van een bepaalde erg populaire munt zijn.
In Wörgl was het gebruik van het vrije geld aantoonbaar economisch en maatschappelijk een enorm succes. Niemand die daar enige twijfel over had. Maar dit vrije geld bedreigde de machtsbasis van de bankiers en het initiatief werd met militaire druk de kop ingedrukt, ondanks alle makkelijk aantoonbare voordelen.
Nu is Wörgl al tachtig jaar geleden, maar in mijn ogen zijn banken in die tachtig jaar alleen maar machtiger geworden. De kans dat de banken toeslaan en er straks met een verbod op bepaalde munten doordrukken is in mijn ogen heel groot. Ze pikken het niet dat hun machtsbasis ondergraven gaat worden. De banken zullen ondertussen wel de techniek stelen. Daar ben ik wel van overtuigd.
Het zijn en blijven immers banken. Daar is de maffia een kleuterklas bij.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *