LADEN

Typ om te zoeken

Bio brandstof quota’s

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Bio brandstof quota’s

In de Verenigde Staten heeft de overheid al jaren geleden aangegeven dat een vastgesteld percentage van de benzine en olie die in de Verenigde Staten gebruikt wordt, aangemerkt moet kunnen worden als bio-brandstof.

Met dat gegeven zijn enkele bedrijven aan het werk gegaan en die bedrijven constateren nu dat de quota’s niet gehaald worden.
Daar sta je dan met je hele opzet…
Er is nu een rechtszaak over begonnen en onder druk daarvan is nu de energiesector eindelijk zo ver dat ze de zaak ook breed gaan doorvoeren en ook echt de liters gaan maken.
Vooral de gespecialiseerde bio-brandstof ondernemingen willen dat de EPA nu ook echt doorzet met de ingeslagen weg. Niet alleen is het zo afgesproken, maar de markt moet dan ook weten waar iedereen aan toe is, zodat er ook een stukje bedrijfszekerheid kan ontstaan. De huidige energiemarkt is immers al onzeker genoeg.
Dat bio brandstof energie duurder maakt is zeker in Amerika onbewezen. Ze hebben er de quota’s EN benzine is er veel goedkoper dan in bijvoorbeeld Nederland, waar we deze regelgeving helemaal niet kennen.
Dat heeft ongetwijfeld met veel meer te maken, maar feit is wel dat, ondanks de extra regelgeving, benzine in Amerika veel goedkoper is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *