LADEN

Typ om te zoeken

Biden is niet de oplossing

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Biden is niet de oplossing

Over een paar weken heeft het machtigste land in de wereld een nieuwe leider. Een leider die als boodschap heeft dat hij terug naar vier jaar geleden wil.
Dat is een angstwekkende boodschap, want vier jaar geleden koos de VS voor de populist Trump die in feite GEEN boodschap had.
Ga je dus beleidsmatig terug naar 2016, dan ga je terug naar een Amerika dat met een reden koos voor populisme.

De Democratische partij heeft nu vier jaar de tijd om een nieuw leiderschap op te bouwen. Biden, Pelosi en Schumer moeten binnen die vier jaar allemaal vervangen worden.
De Democraten moeten niet terug willen naar een tijd in het verleden. Ze moeten willen naar een nieuwe toekomst. Een toekomst die alleen maar vanuit hun politieke stroming kan komen, want Republikeinen zijn conservatief en zullen dus zeker niet willen veranderen.
Alleen de Democraten kunnen dus in staat zijn een nieuw Amerika neer te zetten. Maar dan wel onder nieuw management.
Biden werd er neergezet om Trump te vervangen. Biden is er geplaatst als president die hooguit één termijn uit gaat zitten.
Ik hoop van harte dat ze doelbewust ook die ene termijn onder druk gaan zetten. Biden hoeft dan niet eerder weg, maar hij moet dan wel gedwongen worden tot een nieuwe politieke route.
Een route die de rijkdom beter gaat verdelen. Een route die de rechtspraak in de VS minder racistisch maakt. Een route die heel de VS laat zien dat “meer geld verdienen” niet het hoogste goed in het leven kan zijn.
De Amerikaanse droom is een nachtmerrie omdat het alleen maar om geld verdienen gaat. De werknemers in de VS zouden net als in Europa meer rechten moeten krijgen. Meer vakantiedagen, een betere medische verzekering en een gegarandeerd pensioen.
De VS moet nu eindelijk werk maken van infrastructurele aanpassingen. Die noodzakelijke aanpassingen zijn de afgelopen vier jaar volkomen stil komen te liggen. Waterleidingen, snel internet, spoorwegen, viaducten en bruggen, wegen… Het is allemaal oud en slecht onderhouden. Men leeft in de VS extreem in het “nu”. Dat wreekt zich.
Er moet een creatief nieuw politiek sociaal beleid komen. De Green New Deal is een poging, maar is waarschijnlijk te veel op het milieu gericht. Ik denk dat een nieuw beleid meer kans van slagen heeft als het primair op mensen gericht is. Secundair is het milieu ook belangrijk, maar het welzijn van de mensen zelf is iets waar ze meer mee hebben dan met een nieuw nationaal park of de door hen gebruikte elektriciteit die duurzaam is opgewekt. Dat zegt ze allemaal veel te weinig.
De Green New Deal is echter wel de enige oplossing die nu voorligt. Geen enkele andere stroming heeft nu een plan klaar liggen. Ook dat is de realiteit van de Democraten onder Biden.
Biden heeft geen oplossingen. Biden is in de kern slechts de vervanger van Trump. Hij is er gekomen omdat de Democraten het idee hadden dat alleen hij in staat zou zijn Trump te verslaan.
Ik hoop van harte dat de inwoners van de VS snel inzien dat er meer nodig is dan de ene bejaarde vervangen door de andere.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *