LADEN

Typ om te zoeken

Beurswaarde bijna nul (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Beurswaarde bijna nul (Tom Lassing)

Ik investeerde ooit in een kleine kansrijke Amerikaanse onderneming actief in de olie-industrie. Het ging ze met name om het schoner maken van die industrie. Ze zijn actief in de productie van biodiesel en het verwerken van afval uit de industrie.
Dat ging leuk met een omzet over 2016 van 2,6 miljoen dollar. Tot de prijs van olie en dan met name biodiesel zwaar onderuit ging.
Het verdienmodel was weg. Daarna werd Trump ook nog eens president waarna bedrijven helemaal geen rekening met het milieu meer hoeven te houden en daarmee was het lot al wel bijna bezegeld.
Bijna, maar nog niet helemaal.
Ze zijn nog niet failliet en ze doen er werkelijk ALLES aan om drijvende te blijven. De beurskoers is nét iets meer dan nul.
Ik probeerde vorige week op basis van hun inspanningen toch wat aandelen te bemachtigen. Het lukte niet en vanochtend zag ik dat er nul omzet in de stukken was.
Toch even beter gekeken waarom het mij niet lukte.
Met mijn gewenste aankoop had ik 5% van de onderneming overgenomen. Naar blijkt is heel deze onderneming op de beurs nu nog slechts 45.000 dollar waard.
Als ze één vrachtwagen verkopen, dan hebben ze al meer cash als dat heel de onderneming tegenwoordig nog op de beurs waard is.
De kans dat ze het alsnog redden is helaas niet zo heel groot. Maar stel toch dat het goedkomt, dan is de beloning voor degene die nu bijna gratis deze aandelen verkrijgt enorm… Punt is alleen dat er geen enkel aandeel te koop wordt aangeboden. Dat is nu net even zo’n spijtig detail.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *