LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen is niet zo makkelijk (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Beleggen is niet zo makkelijk (Tom Lassing)

Waarom doet dit aandeel niet wat logisch is? Ik kocht het omdat het zo goedkoop is, de eerste dagen kreeg ik gelijk en nu ineens een daling die groter is dan mijn eerdere winst. Wat moet ik nu?
Herkent u het?
Het is uw eigen gedachte.
Beleggen is vreselijk makkelijk als je een cursus volgt of al je er van buiten af naar kijkt. Je doet een analyse (op welke wijze dan ook.) Je kiest je positie en je wacht tot het moment is gekomen om winst te nemen.
Veel makkelijker kunnen ze het in de folder of op de cursus niet maken.
Maar de werkelijkheid is anders.
Die fantastische analyse komt niet uit. Dan zeggen ze dat de markt altijd gelijk heeft, maar dat is onzin. Je analyse kan perfect zijn, alleen andere beleggers zien dat nog niet.
Hoe zeker ben je van je analyse?
Als je extreem zeker bent, zo’n beetje op het niveau Warren Buffett zeker… dan is de daling van de koers van het aandeel simpelweg een kans om nog goedkoper extra aandelen te kopen.
Dat doet de meester dan ook, zo zeker is Warren Buffett van zijn analyse.
Bankanalisten wijzen die methode af. Ik weet wel waarom. De kwaliteit van de meeste analyses van banken en particuliere beleggers halen het niveau van Warren Buffett bij lange na niet.
Als je analyse bagger is, en de koers loopt tegen je in, dan is er maar één ding dat je moet doen. Dat is je verlies nemen.
U weet als belegger hoe veel werk u stak in uw analyse.
De koers loopt tegen u in? Geen probleem toch?

De uitkomst van dit alles is simpel: U doet een heel goede analyse (of u koopt deze) en u heeft het als belegger makkelijk, of u doet die analyse niet degelijk en de onzekerheid blijft bij iedere koersdaling.

Mooie Beursdag

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *