LADEN

Typ om te zoeken

Beleggen in nieuw concept crematoria (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Beleggen in nieuw concept crematoria (Tom Lassing)

Heeft u recente ervaringen met crematies?
Hoe verliep dat voor u? Was het een ‘warme’ bijeenkomst, of was het een kille bedoening, waarbij snelheid centraal stond, want de volgende crematie stond ook al voor de deur?
Denkt u dat het beter kan? Vindt u dat het beter kan?
Afgelopen vrijdagavond heb ik de presentatie van een drietal ondernemers gezien die van mening zijn dat het niet alleen beter kan, maar dat het beter moet. Ze zijn bereid daar ver in te gaan, want ze willen er ook werk van maken.
Het was een heel interessant verhaal. Het is deels nog pril en aan de andere kant kunnen ze morgen aan de slag als ze de beschikking over twee miljoen euro hebben.
Is het levensvatbaar? (Een vreemd woord als je het over crematoria hebt)
Het verhaal ziet er logisch uit. Dit zou zo moeten kunnen werken omdat het antwoord geeft op de vraag hoe het ‘warmer’ kan.
Is er een markt voor? Even buiten een warmere aanpak, is het op dit moment zo dat in Nederland de capaciteit aan ovens maar net genoeg is. Hoe vervelend is het als je door capaciteitsproblemen in het crematorium in de buurt alleen elders (en dus veel verder weg) terecht kan?
Maar vraag u eens af… Is uw afscheid van een geliefde of bekende in de bekende omgeving niet veel ‘leuker’ en intiemer?
Stel even dat iemand al jaren een bepaalde hobby heeft, is dan het afscheid daar nemen dan niet veel logischer?
Waarom met z’n alleen naar een ver weg gelegen koud en kil crematorium gaan om afscheid te nemen?
De lokale feestzaal waar zoveel leuke en mooie momenten werden gedeeld, is dat een niet veel betere plek om afscheid te nemen?
De daadwerkelijke crematie is dan een aangelegenheid die elders of op een andere tijd plaatsvindt. Immers, zo wordt het nu ook in de huidige crematoria gedaan. Het voelt misschien anders, maar veelal vindt de daadwerkelijke crematie niet op hetzelfde moment plaats. Soms zelfs niet eens in hetzelfde crematorium.
Het concept van crematoria zou eigenlijk heel anders kunnen worden en de drie ondernemers hebben daar goed over nagedacht. Als ik zou beleggen in deze sector, dan liever in hun concept dan in het concept van de huidige crematoria, wiens tijd dan onderhand gekomen is als de nieuwe manier om afscheid te nemen voet aan de grond krijgt.
Wilt u meer informatie en heeft u tussen de 25.000 en zes miljoen te beleggen in een dergelijk concept, mailt u me dan op tom@lassing.nl.
Ik breng u dan in contact met de initiatiefnemers.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *