LADEN

Typ om te zoeken

Belangrijkste gevaar voor de beurzen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Belangrijkste gevaar voor de beurzen

Als ik één ding moet noemen die wat mij betreft eruit springt als een gevaar voor de beurzen, dan is dat NIET het omvallende Evergrande uit China. Er zijn er die van mening zijn dat het de Lehmann Brothers voor China is, maar ik denk het niet. Lehmann Brothers was een complete verrassing. Dat kunnen we van Evergrande natuurlijk niet zeggen.
Daarbij is het een Chinees probleem en China is nog niet het financiële hart van de wereld.

Daarmee komen we bij het punt dat mijns inziens WEL het grootste gevaar is.

Dat is het sluiten van de Amerikaanse overheid omdat het geld op is en de Republikeinen heel bewust niet mee willen werken aan het oplossen van dat probleem.
Willens en wetens laten ze de zaak in het honderd lopen in de hoop dat de puinhoop door kiezers aan Biden toegeschreven gaat worden en ze dus in 2022 en 2024 de verkiezingen gaan winnen.
Een gevaarlijk spel.
De financiële markten kunnen daar behoorlijk van overstuur raken, al is het niet zo dat een niet werkende Amerikaanse overheid serieus direct de bedrijven raakt. Maar het raakt ze wel indirect, want de armoede in de VS gaat direct enorm toenemen omdat uitkeringen niet meer verstrekt worden, voedselbanken/gaarkeukens zullen sluiten en vergunningen worden niet meer afgegeven. Duurt dus zo’n sluiting lang, dan komt uiteindelijk de Amerikaanse economie tot een forse vertraging. Maar voor dat dat zo ver is, zijn we echt maanden verder.
Als ze in de VS niezen, liggen wij al in het ziekenhuis. Als ze daar in het ziekenhuis liggen, liggen wij op sterven.
Dát is het gevaar.
Europa is enorm afhankelijk van een goed lopende Amerikaanse economie. Dus… wat heb jij gedaan om je te beschermen tegen een instortende Amerikaanse economie?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *