LADEN

Typ om te zoeken

Banken hebben moeite met Bitcoin

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Banken hebben moeite met Bitcoin

Het is geen grote verrassing dat de reguliere banken een broertje dood hebben aan alternatieve munten, waaronder de bitcoin. Aan de bitcoin kunnen ze amper iets verdienen, terwijl ze op de funny money zoals euro en ponden, jaarlijks miljarden weten te verdienen.
Dat de banken dus dwars gaan liggen is geen verrassing. Maar je hebt als persoon wel recht op een bankrekening. Geldt dat echter ook voor bedrijven?
In Engeland blijkbaar niet, want bitcoin aanbieder Safello zag na zes weken ineens haar bank de rekening sluiten waardoor de service onbereikbaar werd. De bank heeft geen verklaring gegeven waarom eerst een bankrekening wel geopend werd en waarom die na zes weken alsnog gesloten werd.
Is dat ondernemertje pesten?
Safello moet nu op zoek naar een andere bank en dan zal blijken of er het ‘recht’ is op een bankrekening voor legale bedrijven.
Als dat recht er niet is, dan moet er iets geregeld gaan worden, waarbij desnoods een overheidsbank de garantie geeft dat iedereen de beschikking heeft over de basale toepassingen van een reguliere bankrekening.
Het zou immers raar zijn dat je in feite iedereen verplicht een bankrekening te hebben, maar dat je vervolgens overal door banken geweigerd kan worden.
Voor de bitcoin community is het sluiten van de bankrekening goed nieuws. Dat mag raar klinken, maar het goede nieuws is dat de banken nu een gevaar in de opkomst van bitcoin zien. Dat is goed nieuws, want dan kan vanaf nu, nu het nog klein is, de zaak goed opgezet worden. Je wilt immers niet dan de banken de zaak platleggen als bitcoins de meest populaire vorm van betalen zijn geworden. Dan zou het een ramp zijn. Nu is het slechts een kleine lastigheid die opgelost moet worden. Daarbij kan dan ook nu in het prille begin gekeken worden naar de legale spelregels waarmee iedereen moet werken.
We hebben nog niet vaak bij de hand gehad dat banken rekeningen van particulieren of bedrijven afsloten. Dat was uiteraard mede zo omdat geen onderneming of persoon zo crimineel kon zijn als de banken zelf. Er was dus vanuit de banken bezien niet veel reden om voor die andere kleine criminelen erg moeilijk te doen. Nu echter is bitcoin niet crimineel, maar ze heeft wel de potentie om banken het heel erg moeilijk te maken hun criminele spel nog langer vrijuit te spelen. Dan blijkt vervolgens hoe banken het spel spelen…
Wederom door vals te spelen en door hun positie te misbruiken

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *