LADEN

Typ om te zoeken

Assignats of euro’s, wat is het verschil (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Assignats of euro’s, wat is het verschil (Tom Lassing)

In het Frankrijk van net na de revolutie werden assignats als geld uitgegeven. Schuldbewijzen die dienden als betaling. Je was verplicht om de assignat te accepteren als iemand je er mee wilde betalen.
Slimme Fransen bedachten dat dit systeem uiteindelijk geen stand zou kunnen houden en begonnen heel veel te kopen met de assignats. Ze bouwden een enorme schuld in die dingen op.
Toen heel het systeem in elkaar klapte, toen was de assignat niets meer waard.

assignat
Ze hadden de spullen, en ter waarde van een kopje koffie losten ze hun schulden af. Een ongehoorde kapitaal verschuiving had plaatsgevonden. Veelal weer richting de voormalige rijken die na de revolutie hun geld en landerijen kwijt waren geraakt. Dat waren de mensen die het geldsysteem het beste begrepen en ze profiteerden van de val van het systeem.
De rijken die de revolutie overleefden konden dankzij het mislukken van de assignat weer rijk worden.
De euro is net zoiets. Maar onze schulden zijn wel veranderd.
De euro is net als de assignat een fiat munt. Ze heeft geen onderliggende waarde. Onze schulden zijn nu anders, want wetgeving zorgt er voor dat uw hypotheek niet waardeloos gaat worden als de euro inklapt. Er is namelijk een noodwet ontworpen met in gedachten de machtspositie van de banken.
Wat er ook gaat gebeuren met de euro, de banken gaan er goed uitspringen. De hypotheken worden bevroren en u mag straks niet aflossen in de dan waardeloos geworden euro’s.
Er komt een nieuwe munt na de euro en u moet aflossen in die nieuwe (dure) munt.
Als u dus denkt dat de euro de weg van de assignat gaat en u wilt daar van profiteren, dan moet u uw schulden niet vastleggen in hypotheekvorm. Daarmee geeft u namelijk te veel rechten uit handen.
Hoe kunt u wel profiteren van een val van de euro?
Dat kunt u door ze vooral niet te bezitten! Als u goud en zilver heeft, dan kunt u na een val van de euro de nieuwe munt met uw goud en zilver kopen. De wisselkoers is dan heel veel gunstiger dan de nieuwe munt met dan waardeloze euro’s kopen.
Wanneer valt de euro? Ik heb echt geen idee. Ik weet alleen dat de euro al een doodstrijd voerde binnen zes jaar na haar invoering en dat daarna de uitgevende centrale bank enorme hoeveelheden euro’s heeft uitgegeven om de munt en de economie te ondersteunen. Dat zijn geen handelingen die je bij een sterke munt uitvoert.
www.goudgoud.com

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *