LADEN

Typ om te zoeken

ArcBest corp

Beleggers Nieuws Beurs Aandelen Analyses Laatste Nieuws

ArcBest corp

ArcBest is een trucking onderneming in de VS.

Het aandeel ging vrijdag 16% omhoog toen het bedrijf goede cijfers publiceerde.

Toch ben ik terughoudend richting de toekomst.

Er is weinig geld te verdienen met vrachtvervoer over de weg in de VS. Brandstof wordt duurder en vrachtwagens moeten steeds schoner worden. De investeringen zijn dus enorm.

Daarbij komt dan nog dat er nu veel vanuit China binnenkomt en dan vanuit de havens in het westen door de VS verspreid moet worden. Die handel gaat de komende jaren afnemen en veranderen naar kleinere volumes die vooral binnen de VS rondgereden moeten worden. Ik voorzien namelijk dat de wereld kleiner gaat worden omdat Amerika steeds minder zaken met China gaat doen. Die handel gaat per spoor.

Ze zullen dus deels hun spullen weer zelf gaan maken. Puur omdat China als de vijand gezien gaat worden. Vooral Mexico lijkt veel handel van China over te kunnen gaan nemen.

Voor het vrachtverkeer in de VS geen goede ontwikkeling. Amerikaanse bedrijven die produceren zullen dat deels zelf distribueren en deels, vanwege de lagere volumes, ook via luchtvervoer binnen de VS verspreiden. Natuurlijk blijft er veel vrachtverkeer, maar afnemende volumes zullen de marges geen goed doen.

Ik zie dus fundamenteel niets in beleggingen in vrachtvervoer bedrijven in de VS.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *