LADEN

Typ om te zoeken

Amsterdam is ten einde raad

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Amsterdam is ten einde raad

amsterdam, vastgoed

De Amsterdamse vastgoedmarkt is een ramp voor wie er wil kopen. Er spelen namelijk twee zaken die het kopen vrijwel onmogelijk maken.
De eerste hobbel is het feit dat er eigenlijk alleen nog gekocht wordt om te verhuren. De vraag vanuit beleggers is enorm en het stadsbestuur wil daar paal en perk aan stellen.
Het tweede probleem wat speelt is AirBnB. De huizen die leeg staan, worden veelal kort verhuurd aan toeristen.
Op die manier raakt de stad ontvolkt en dat is uiteindelijk ook slecht voor de werkgelegenheid, want de vele bedrijven in de stad hebben werknemers nodig en die moeten ook ergens betaalbaar kunnen wonen.
Amsterdam is daarom één van de 22 steden in Europa die de EU hebben gevraagd om op Europees niveau in de grijpen in de AirBnB markt. Amsterdam wil een wet hebben die het hen mogelijk maakt om de gegevens van AirBnB in te zien, zodat ze ook echt kunnen controleren of de verhuurders van woningen zich wel aan het maximaal aantal verhuurdagen houdt.
Amsterdam wil namelijk paal er perk stellen aan eigenaren die hun woning 52 weken per jaar verhuren.
Amsterdam geeft overigens ook vrijwel geen vergunningen meer af voor nieuwsbouw die puur voor beleggingen ontwikkeld wordt. Hierdoor is de nieuwbouw wel zwaar teruggevallen. In het vierde kwartaal 2019 werden in Amsterdam slechts 77 vergunningen afgegeven. Dat was alleen maar aan woningbouwverenigingen. Geen enkele commerciële partij kreeg in die periode een bouwvergunning. Op die manier is de wetgever zelf ook deel van het probleem. Immers niet bouwen is ook een probleem creëren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *