LADEN

Typ om te zoeken

Amerikaanse Budgetbesprekingen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Amerikaanse Budgetbesprekingen (Tom Lassing)

Later dit jaar moet het congres weer besluiten over het totale budget/schulden plafond van de Amerikaanse overheid. Met de meerderheid in de huizen voor de Republikeinen zou dat een makkie moeten worden, maar onder de regering Trump is nog niets een makkie gebleken.
Van de Democraten hoeft Trump geen enkele hulp te verwachten, dus hij moet het doen met de Republikeinse vertegenwoordigers.
Die willen ieder voor zich ‘iets’ meenemen voor hun staat, dus het is maar niet zo maar een stemming.
Tot nu toe is Trump heel royaal geweest met beloftes, maar hij heeft, ook naar de senatoren toe, nog niets waargemaakt van al die beloftes.
Sterker nog, de trouw aan Trump wordt door Trump beloond met precies hetzelfde… Namelijk onvoorwaardelijke trouw aan Trump.
De man kent geen enkele loyaliteit richting anderen. Hij is immers ‘de man’. Hij hoeft niets. Ze hebben maar te accepteren wat hij ze wel geeft en veel meer dan loze beloftes is het vooralsnog niet.
De laatste keer dat de overheid tot een shut down door de bevriezing van het overheids schuldenplafond kwam, daalde de S&P 17%. Dat hoeft niet te betekenen dat het nu weer zal gebeuren, maar het geeft goed aan hoeveel impact zoiets op de beurs kan hebben.
Gezien de gang van zaken rond de zorgwetgeving heb ik er weinig vertrouwen in. Politiek gezien is de VS nu volkomen vastgelopen.
Het wonder is in feite het feit dat zakelijk gezien Amerika gewoon doordraait. Dit is zowel goed als slecht. Het is goed, want niemand zit op een crisis te wachten. Het is slecht, want daarmee zou je ook kunnen stellen dat de politiek er in feite al niet veel meer toe doet in de corpocratie die de VS in feite al is.
Als nu de grote ondernemingen besluiten tot een care-take schaduwregering, dan is dat in feite de bekrachtiging van de machtsovername. Zo’n schaduwregering moeten ze dan zo niet noemen. Ze moeten het een speciale congres/senaat adviescommissie noemen, onder voorzitterschap van een politicus. Misschien zelfs de president.
Dat is dan voor de vorm. In de praktijk mag die voorzitter dan uitvoeren wat de bedrijven opgedragen hebben.
Ik vraag me af hoe lang het nog duurt voor die commissie er is… Of is die commissie er in feite al? Trump heeft immers nog geen wet aangepast. Hij heeft alleen maar executive orders getekend.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *