LADEN

Typ om te zoeken

Ambitieuze doelen voor de mensheid

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Ambitieuze doelen voor de mensheid

Zouden we onszelf als individu en als samenleving niet veel meer ambitieuze doelen moeten stellen?
Op dit moment bijvoorbeeld leven we zo luxe omdat we roofbouw op de aarde uitoefenen. We verbranden in enorme hoeveelheden organische stoffen die in de loop van miljarden jaren zijn vastgelegd in de bodem. Met het vastleggen van die organische stoffen is de aarde en de samenstelling van de lucht rond de aarde geworden zoals ze nu is.
Gaan we al die organische stoffen verbranden, dan wordt ook de samenstelling van de lucht weer zoals ze eerst was en helaas voor ons, dat is niet een samenstellen waar we in kunnen leven.
Een belangrijke, zo niet noodzakelijke opdracht aan de wereld is dus feitelijk dat we zo snel mogelijk moeten stoppen met het verbranden van al die organische stoffen die in de bodem terecht zijn gekomen. Het is letterlijk van levensbelang.
Maar wat kunnen we dan wel als bron voor energie gebruiken?
– Zonne-energie? Of is er meer mogelijk?
Nicola Tesla dacht dat het mogelijk moest zijn om iedereen gratis draadloze elektriciteit te geven. Elektriciteit die er nu al is. We hebben alleen nog niet geleerd hoe we die al aanwezige elektriciteit kunnen aftappen.
Tesla zijn toenmalige uitvindingen zijn ‘verdwenen’. De bankiers hebben ze weggemoffeld. Misschien dat de kennis nog wel ergens aanwezig is, maar die komt dan pas via die weg naar buiten als alle winst opleverende technieken uitgeput zijn.
Tesla was briljant, maar het zal toch niet zo zijn dat we de huidige briljante geesten, met de juiste opdracht, niet zo ver krijgen als hij al was?
De opdracht is dus: Gratis draadloze elektriciteit voor iedereen.
De vraag is of we als mensheid in staat worden die opdracht en droom te vervullen.

Overigens had Tesla de euvele moed om de buigings en relativiteitstheorie van Einstein aan te vallen. Dat werd hem niet in dank afgenomen en tot op de dag van vandaag staat Einsteins versie stevig verankerd in het wetenschappelijke denken. De vraag is en blijft of dat wel juist is. Wat schreef Tesla:
“… Supposing that the bodies act upon the surrounding space causing curving of the same, it appears to my simple mind that the curved spaces must react on the bodies, and producing the opposite effects, straightening out the curves. Since action and reaction are coexistent, it follows that the supposed curvature of space is entirely impossible – But even if it existed it would not explain the motions of the bodies as observed. Only the existence of a field of force can account for the motions of the bodies as observed, and its assumption dispenses with space curvature. All literature on this subject is futile and destined to oblivion. So are all attempts to explain the workings of the universe without recognizing the existence of the ether and the indispensable function it plays in the phenomena.”
“My second discovery was of a physical truth of the greatest importance. As I have searched the entire scientific records in more than a half dozen languages for a long time without finding the least anticipation, I consider myself the original discoverer of this truth, which can be expressed by the statement: There is no energy in matter other than that received from the environment.” — Nikola Tesla

Helaas stierf Tesla voor hij zijn dynamic theory of gravity openbaar kon maken. Hoe stierf Tesla dan eigenlijk? Het gerucht gaat dat geheime agenten hem folterden om achter de geheimen die hij nog had te komen. Hij stierf tijdens die folteringen en vandaar ook dat zijn preciese datum van overlijden ook niet te bepalen was. Uiteindelijk heeft men er 7 januari 1943 van gemaakt.
Tesla werd geheel tegen de familietraditie in gecremeerd zodat de bewijzen van de folteringen nooit meer geleverd werden. Al zijn onderzoeken zijn door de Amerikaanse regering geconfisqueerd. Een deel van wat in beslag werd genomen, is na de Tweede Wereldoorlog naar Joegoslavië gestuurd.

Hier zijn (Engelstalige) stukken van en over Tesla gepubliceerd: http://www.tfcbooks.com/tesla/contents.htm

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *