LADEN

Typ om te zoeken

Amazon en Trump (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Amazon en Trump (Tom Lassing)

Voor de vierde keer heeft president Trump het bedrijf Amazon negatief in een Tweet genoemd. Een president onwaardig, maar in feite is Trump de belichaming van het feit dat Amerika haar rol als leider van de wereld al even niet meer waardig is. Daar hoort een president als Trump bij.
Dat Trump dus als een puber te keer gaat op Twitter past prima in het beeld.

trump
Is de Twitter tirade terecht?
Volgens Trump profiteert het bedrijf op oneerlijke wijze van het feit dat omzet via Internet in de VS onbelast is. Dat verwijt is onterecht, want ieder bedrijf heeft dat voordeel. Verder is Trump van mening dat Amazon het postbedrijf benadeelt. Ook hier geldt weer dat Trump nog in de jaren tachtig leeft, toen de US-postal service het monopolie op de postlevering nog had en dus ook nog de prijzen nog kon bepalen. Die tijd is in de reële wereld al voorbij, maar in de waanwereld van Trump moet die tijd terugkomen. Hij is van mening dat Amazon heel veel postbanen kost.
Alsof Amazon de post per drone laat afleveren…
Nog niet…
Volgens Trump moet Amazon de postverzending tegen een hoger tarief doen… Hoezo vrije markt waar hij altijd zo vol van is. Hij wil nu dat Amazon verplicht meer moet betalen voor verzending via US-postal mail.
Het kan dan misschien wel grappig zijn, een president die keer op keer laat blijken nog in de jaren tachtig te leven, maar het is ook in triest. Waar komt die fixatie van Trump richting Amazon vandaan?
Uiteindelijk is het heel simpel. Iedere tirade komt na een negatief artikel over Trump in de Washington Post. Dat is een toonaangevende krant in Washington. Een krant die een naam hoog te houden heeft daar waar het het kritisch volgen van presidenten betreft. Dat zint Trump niet. De CEO van Amazon is ook de eigenaar van deze krant.
De vraag is wanneer men daar inziet dat de Trump boosaardige waanideeën heeft en in een droomwereld leeft waarin hij god is en de rest voor hem moet knielen. Ik hoop maar dat het niet te laat gaat zijn voor ze dat in de VS inzien.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *