LADEN

Typ om te zoeken

Als je zo’n goede belegger bent dan…

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Als je zo’n goede belegger bent dan…

Ongetwijfeld heeft u zoiets al eens gehoord, of al eens gedacht. Als een belegger zo goed kan beleggen, waarom verkoopt deze belegger dan rapporten? Waarom daar dan omzet mee maken?
Je kan toch gewoon zo goed beleggen?
Dat lijkt een goed punt te zijn.
Toch is beleggen niet hetzelfde als inkomen.
We hebben allemaal maandelijks inkomen nodig. OOK de beste belegger. Wil je dus niet steeds moeten putten uit je belegde vermogen, dan is een stukje extra inkomen wel zo prettig.
Daarbij kan het ook zo zijn dat je steeds gevraagd wordt vanwege je goede beleggen.

Omdat ik Warren Buffett nog wel eens noem kreeg ik als reactie “Warren Buffett verkoopt ook geen rapporten”.

Dat voorbeeld met Warren Buffett is leuk… Juist omdat de persoon die me dat aangaf in mijn ogen iets over het hoofd ziet.

Warren Buffett verkoopt inderdaad geen rapporten. Maar hij verkoopt wel al 60 jaar lang zijn naam. Het jaarlijkse feest in Omaha EN het MOETEN publiceren en dan weten dat je door duizenden beleggers gevolgd wordt maakt dat Warren Buffett dus wel heel bewust profijt heeft van die grote groep volgers. Hij kiest een andere methode om volgers te krijgen, maar ook Warren Buffett maakt dankbaar gebruik van tienduizenden en misschien wel honderdduizenden beleggers die hem volgen. Dat is geen toeval, hij heeft daar tientallen jaren naar toe gewerkt. Dat was zijn winstverdubbelaar.
Waarom geeft het Warren Buffett winst?
Warren koopt ongezien aandelen en dan MOET hij van de toezichthouder iedere drie maanden publiceren wat hij gedaan heeft. Enorme aantallen beleggers en beleggingsfondsen volgen daarop zijn voorbeeld en de eerste 20 tot 40% van Warren’s winst is vrijwel een zekerheid.
Zonder die enorme naamsbekendheid had Warren Buffett veel minder succes gekend en was hij ook bij grote deals nooit in beeld gekomen. Ook Warren verkoopt dus ‘iets’ naast zijn beleggingen. Het zijn geen rapporten, maar het is wel zeer lucratief.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *