LADEN

Typ om te zoeken

Acht miljard mensen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Acht miljard mensen

Het lijkt niemand te deren, maar hoe gaan acht miljard mensen zich blijvend voeden en van energie voorzien?
De wereld doet alsof we zonder problemen maar ‘meer, meer, meer’ kunnen, maar het punt is, de aarde is eindig.
De capaciteit van de aarde ook.
Het is niet alleen dat olie en gas een keer opraken, maar voedsel kunnen we ook niet onbeperkt maar bij en meer blijven produceren. Nederland wil juist andersom gaan werken en doelbewust MINDER gaan produceren? Wel ja, alsof dat op wereldniveau een oplossing gaat bieden.
Wat Nederland vergeet, is dat we ons zelf hebben opgeworpen als voedselproducent. Dan moet je dus niet zeuren over het gemis aan natuur…
In een stad als Tokio wonen 30 miljoen mensen. Daar is dus ook minder natuur en een forse vervuiling. Dan kan je proberen Tokio zo schoon te krijgen als een veld in midden Frankrijk, maar het is verloren moeite.
Die regio is er om veel mensen van een thuis te voorzien. Nederland is er om de wereld van voedsel te voorzien.
Maar neen, wij denken alleen aan onszelf en gaan dus verminderen terwijl de wereld schreeuwt om voedsel!
Het gaat mis met de wereld. De wereldhandel stort in, energie wordt schaars en economische activiteiten gaan harde klappen krijgen. En Nederland? Nederland houdt zich bezig met een stikstof probleem… Alleen wij hebben dat probleem. De rest van de wereld kent dat probleem niet. Het is een reëel probleem, maar het is de vraag of we er ‘alles’ voor over moeten hebben om dat probleem op te lossen. Het punt is namelijk de oplossing kan ons de economie kosten en dan lossen we het stikstof probleem wel op, maar onze welvaart lost zich ook op… Deze verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *