LADEN

Typ om te zoeken

Aanbieding De Crypto Belegger

Advertentie teksten Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Aanbieding De Crypto Belegger

Beste belegger, beste CRYPTO belegger?

Wij als driekoppig team van De Crypto Belegger gaan u een bijzonder aanbod doen…waar u hoogstwaarschijnlijk niet zal op ingaan! 

(U hoeft dus eigenlijk niet verder te lezen hoor…)

Waarom niet? Omdat de retail investor – kleine belegger en trader waar u hoogstwaarschijnlijk toe behoort – angst heeft. Véél Angst. Angst om (nog meer?) te verliezen. Fear in het Engels, en specifiek voor het sentiment onder crypto beleggers berekend en visueel voorgesteld door de Fear and Greed Index. Dagelijks wordt hier de stand bijgehouden hoeveel angst of hebzucht die kleine belegger wel heeft. Kijk maar, zoals op donderdag 7 juli 2022:

Van greed, hebzucht kan er natuurlijk geen sprake zijn want dat ervaart de retail investor pas wanneer, of omdat de crypto koersen torenhoog staan. Wanneer cryptomunten en tokens hoge toppen scheren, alle koersen groen staan en nog groener worden, zijn hij en zij gretig, hebzuchtiger. 

Tevreden ook, zeer tevreden. En waarom niet? Alle gespecialiseerde media, pers, het internet staat dan bol van de koopadviezen. Op sociale media  worden digitale munten bejubeld en de talloze volgers gepusht om te kopen. Dat doet de meerderheid-der-crypto-beleggers dan ook. Dan is zij wel ´gretig´, absoluut. Als lemmingen lopen deze beleggers elkaar na. Het voelt ook veel veiliger zo, allen tezamen, nietwaar?

Niet waar dus. Wanneer je ageert, handelt als die meerderheid, krijg je op z´n best alleen maar middelmatige resultaten; en op z´n slechtst: verliezen.

De meerderheid heeft altijd ongelijk!

Alleen de minderheid wint en dit bijna altijd. Ook en zelfs en zéker omdat we deze maand een flinke crypto crash beleefd hebben, en nog misschien. Een kleine minderheid koopt crypto´s nu; koopt en koopt bij. Je moet je ook eens afvragen of realiseren: voor elke verkoper is een koper. Dus aan wie verkoopt de grote meerderheid der crypto beleggers? Juist – aan de kopers. Die kleine minderheid.

Wie is dan die ´kleine minderheid´? Dat zijn de whales, partijen die reeds enorme aantallen coins en tokens bezitten, meest bitcoin. Vaak verworven vele jaren geleden. De hodlers, dat zijn zij die kopen-om bij-te-houden. De contrarians, zeker en vast; zij die net het tegengestelde doen van de meerderheid. ´Iedereen verkoopt? Dan gaan zij aan de koopzijde staan, want het betekent dat de koersen laag staan, heel laag. Net als wanneer de meerderheid koopt en crypto´s heel hoog noteren, dan doen zij net het contraire en dat is: verkopen.

Contrair beleggen is een strategie, en een contrarian zijn lijkt makkelijk, maar is het helemaal niet. Je dreigt altijd en overal beïnvloed te raken door zowel het negatieve sentiment dat alom heerst – de fear, zoals vandaag weer, in juli 2022. Om ´ook maar´ te verkopen… Als zowel dat andere sentiment dat (crypto) beleggers soms in zijn vat krijgt – de gretigheid, greed. Want de koersen stijgen dan en stijgen nog. Zou je niet beter ´ook maar´ mee kopen…NOT! 

De kunst is om rigoureus alle gevoelens van angst, onzekerheid en twijfel uit te schakelen. In de crypto wereld heet dat FUD – fear, uncertainty and doubt. We kennen het allemaal hoor! U, iedere belegger en ook wij van DCB als team. Omdat we allemaal ménsen zijn. (En beleggers zijn ook mensen maar dan wel van een bijzonder specimen). Het liefst zijn we in groep want dat voelt veiliger aan. Veel aangenamer dan zoals de enkeling ervaart. Maar niemand heeft ooit gezegd dat (crypto) beleggen makkelijk is. Als het makkelijk was zouden we allemaal schatrijk zijn, nietwaar…

Schrijven, kunst, scheppen, beleggen, de beurs, ook de cryptobeurs is 90 procent transpiratie (sentiment), en 10 procent inspiratie (realiteit)

Toen bitcoin, BTC halveerde van afgerond $8.000 naar $4.000 in maart 2020, waren wij van De Crypto Belegger zulke hodlers. DCB startte pas met het eerste nummer (pdf, tweewekelijks) op 1 mei 2019, en even waren we toch wat ongerust of onze abonnees ook zo´n sterke maag bezaten. Om stil te blijven zitten, wat je hoort te doen wanneer je geschoren wordt, want anders vloeit er bloed.

Van bloed gesproken…

Tussen haakjes, beste belegger, beste crypto belegger – bent u er nog wel? Méé, toch aan het volgen? Nou, fijn dan, hadden we niet verwacht. Maar knap van u hoor…!

Van bloed gesproken dus: een befaamde uitspraak onder contrarians luidt “the time to buy is when there’s blood in the streets.” Later uitgebreid door een andere pro in financiën met ´´…even if the blood is your own´´. Forbes.com: ´This is contrarian investing at its heart the strongly held belief that the worse things seem in the market, the better the opportunities are for profit´

Bitcoin is eigenlijk al een weekje goed bezig, heeft u ´t ook gemerkt? Het hoeft weinig verbeelding om in onderstaande grafiek de hogere dalen en hogere toppen te zien, toch? Geen financieel advies maar zo is het altijd geweest en zo zal het ook altijd zijn. Nu bij cryptomunten maar eigenlijk in het algemeen wat de notereringen van financiële waarden betreft: 

het nieuws in de gespecialiseerde media blijft negatief tot uiterst negatief. Er zijn géén of nauwelijks lichtpuntjes te zien…en toch beginnen de koersen stilletjes aan te stijgen. Let op BTC sinds afgelopen vrijdag 1 juli zo u wilt:

BTCUSD. Source: TradingView BTCUSD. Source: TradingView

Cryptopotato.com

Vaak is het nuttig ff achterom te kijken. Het verleden is dan wel geen garantie voor de toekomst, maar je mag, kunt of moet zelfs extrapoleren. Er lessen uit trekken en relativeren. Da´s ook wat we hier vaker ´the big picture´ noemen. Didi Taihuttu van De Bitcoin Familie doet ons dit voor. Dank u Mister Bitcoin! 

We zijn trouwens blij en vereerd om Didi sinds deze week bij de lezers van de Cryptonieuwsbrief te mogen begroeten…! (De Cryptonieuwsbrief – www.cryptonieuwsbrief.nl – is een dagelijkse ´brief´, gratis mail met het belangrijkste crypto/blockchain nieuws; gewoon je mailadres opgeven, geen verplichtingen of spam en altijd met een uitschrijflink)

Dit was BTC in 2017-2018. Psychology of a Market Cycle

Boom and Bust. Van laag naar hoog en terug naar af. Bedrijven en beleggers die deze onafwendbare cycli doorstaan komen er sterker, leaner, meaner uit. Niets is ooit anders…

We gaan hier afronden, maar vraagt u zichzelf nog één ding af, zo u wilt. Met bovenstaande infografiek voor ogen: in welk stadium had u liefst bitcoin et al. gekocht? Tijdens het belief, het geloof, de overtuiging? Bij de thrill, opwinding, of zelfs middenin de euphoria, de euforie? Allemaal tezamen dan, zoals ´alle´ crypto beleggers, hoe goed moet dat wel aanvoelen, aangevoeld hebben!

Voor een poos dan toch zeker, hoewel het slecht, heel slecht ging aflopen…

De koersen gingen dalen, fors dalen, zelfs crashen. Alle volgende stadia zou u moeten doorlopen; van anxiety en denial tot panic en anger. Ja, boos, heel boos zou u worden, vast! Wie dan over geen of weinig zelfkennis bezit, zou het zelfs wijten aan de pers, de media. Of aan andere cryptobeleggers (uw vader, kind, oom; of de neef, de bakker, slager, de taxichauffeur?!) Want hadden die niet aangeraden, aanbevolen, uitgeroepen en blijven roepen dat je moest kopen? De koersen hoorden ook te blijven stijgen, en stijgen tot… Tot in de hemel misschien? Niets stijgt altijd maar door, en in de hemel raak je helemaal niet. Een hél moest je doorstaan zelfs!

De verliezers die wel over genoeg zelfkennis bezaten wijdden het wijselijk aan zichzelf. Want alleen zij, jij, ik, wij zijn verantwoordelijk voor onze daden. Van koper, verkopen of niets doen. Want niets doen is OOk iets doen. 

Zij zouden het beter doen, de volgende keer. Vast! Want er komt áltijd een volgende keer. Zo zit beleggen, de beurs, de crypto beurs ook nu eenmaal in elkaar…

In dit laatste geval zit er misschien wel een contrarian in u verscholen. Wie weet…?

 

Op het hoogtepunt van onze Modelportefeuille stond die op 966,34 procent winst. In juli 2022 is dat nog ´maar´ 245,22 procent. Ook De Crypto Belegger heeft ups en downs gekend dus, hoewel alle abonnees van het eerste uur (mei 2019) nog steeds aan boord zitten. (Op één heer na die ons uitvoerig schreef dat het ´niet aan de inhoud lag´ maar dat hij ´andere bezigheden´ kreeg, en geen tijd meer had om te beleggen). Vooral daar zijn we fier op als team. 

En wat denkt u dat wij vandaag schrijven, elke twee weken, op wel 80 tot 90 bladzijden? Vandaag aanraden aan onze abonnees? Te kopen, verkopen of hodlen en wat dan wel precies…?

Indien u nieuwsgierig genoeg bent kunt ook u abonnee worden. Het treft eigenlijk want twee zaken zijn dan in uw voordeel!

  • geen financieel advies maar dit is weer zo´n zeldzame, uitgelezen periode om contrair te zijn; te blijven in bepaalde munten en tokens beleggen of zelfs voor de eerste keer in uw leven met crypto beleggen te starten

  • tot en met 31 juli 2022 kost een jaarabonnement (24 nummers) heel uitzonderlijk slechts 500 euro in plaats van de reguliere 750 euro

 

Een jaarabonnement kan eender wanneer ingaan én ook gestopt worden. Niemand zit waar dan ook aan vast, want op eenvoudige vraag wordt het niet opgebruikte deel van een abonnement teruggestort. Overschrijven kan op:

Pro Gain BV

IBAN: NL87ABNA0571043135

BIC: ABNANL2A

vermelding: verlenging abonnement DCB

Zet er ook uw naam en mailadres bij zodat we u herkennen. 100 Procent discretie geboden, dat spreekt…

Nou ja, zoals we reeds aan het begin van dit artikel schreven: ´een bijzonder aanbod doen…waar u hoogstwaarschijnlijk niet zal op ingaan!´ 

 

PS. Af en toe brengt De Crypto Belegger ook een Speciaal Rapport naar buiten. Tegen betaling maar gratis voor abonnees. Dat is wanneer we voor 99,99 procent zeker zijn van onze zaak, de voorgestelde belegging in een cryptomunt. Dat waren er drie tot nu toe, waarvan we met twee bijzonder succesvol waren. Het derde Speciaal Rapport loopt nog tot november aanstaande, dus dat is nog af te wachten. 

Geen financieel advies, don´t bet the farm, we herhalen het nogmaals ten overvloede, want niemand kan de toekomst voorspellen… 

Het ga u goed, vooral financieel!

 

Het Team van De Crypto Belegger,

Dhr. Tom Lassing, crypto- en blockchain kenner en professioneel investeerder, bekend van o.m. Beursbox.nl, Pro Gain B.V.,…

Dhr. Manille Van den Eynde, privé investeerder, gespecialiseerd in de kleinere altcoins

Dhr. Joost van Buuren, administratief medewerker, auteur van de Cryptonieuwsbrief

   

Wettelijke bepalingen (formeel, die we verplicht zijn te vermelden):  

Disclaimer: Alle informatie die je op deze pagina’s vindt, als inhoud van De Crypto Belegger, is louter informatief en bevat geen investeringsadvies noch een aanbod, uitnodiging of aanbeveling om een financieel instrument aan te kopen of te verkopen of om een andere transactie aan te gaan. Wij zijn geen professioneel financieel adviseurs. Als je in crypto wilt investeren, investeer dan alleen geld dat je bereid bent te verliezen, want de kans dat je het verliest is altijd aanwezig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de investeringskeuzes die jij maakt, de enige die hiervoor verantwoordelijk is, ben jij zelf.

 

 

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *