LADEN

Typ om te zoeken

750 miljoen voor kleine kernreactoren

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

750 miljoen voor kleine kernreactoren

Bill Gates heeft een plan om kleinschalige kernreactoren te bouwen. Letterlijk een kernreactor zo klein dat deze puur voor een enkele fabriek kan werken.
TerraPower is het bedrijf en wat mij enorm verbaasd, is dat hij extern geld op haalt, terwijl hij zelf bulkt van het geld. 750 miljoen is veel geld, maar voor Bill Gates is het een druppel van zijn vermogen. De man is minstens tientallen miljarden waard. Heeft hij er zo weinig vertrouwen in dat hij zelf zijn geld niet in durft te zetten?
Of wil hij slechts geld ophalen om daarmee in feite nieuwe klanten te werven?
De vraag is dan waar zijn prioriteiten liggen.
Is dat bij de ontwikkeling van de kernreactoren, of is het bedrijf er meer om zijn netwerk van investeerders uit te breiden?
Ik ben niet laaiend enthousiast omdat Een derde van het geld vanuit één bedrijf komt. Een bedrijf dat hoopt zaken met Bill Gates te gaan doen. Dit is dus meer een marketing oefening dat een technische ontwikkeling.
Bill Gates is een heel slimme marketing man. De vraag is of deze marketing man binnen zes jaar een heel nieuwe technische ontwikkeling in kan zetten, of dat het allemaal een gigantische bluf was.
TerraPower is overigens niet op de beurs genoteerd.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *