LADEN

Typ om te zoeken

Japanse Candles les 4

Japanse Candles Cursus

Japanse Candles les 4

Inschrijven

Engulfing

Dit patroon is er zowel in bear als bull vorm. In de bear vorm is er een positieve dag candle die de dag erna volledig overschaduwd wordt door een negatieve candle.

Door: Tom Lassing

Schrijf nu in op de Gratis Beursbox.nl Nieuwsbrief met professionele adviezen

Een plaatje zegt meer dan 100 woorden:

Als u dit patroon ziet, is de kans redelijk groot dat de koers omlaag zal gaan. Er zijn echter wel wat zaken waar u op moet letten.
Het Bull patroon is overigens net andersom en houdt in dat de kans groot is dat we omhoog zullen gaan.

Wat we zien in het Bear patroon is dat de dag zowel positiever als negatiever is geweest als de dag eerder. Uiteindelijk “kiest” men voor een negatief slot ten opzichte van de beweging die ervoor kwam. De kracht van de voorgaande beweging is die dag dus uitdrukkelijk getest en heeft uiteindelijk verloren. Als dit onder hoog volume gedaan is houdt het in dat veel beleggers hun mening over de voorgaande beweging bijgesteld hebben.

Nu zou het toch prachtig zijn als een voorbeeld als dit altijd zou uitkomen. Wat zou dat beleggen makkelijk maken! Helaas, zo prachtig is het niet, maar de waarschijnlijkheid van het Bear patroon neemt toe als het patroon na een lange Bull beweging ontstaat (en visa versa). Daarbij moet u dan ook vooral naar het volume kijken. Een hoog volume is zeer gewenst.

Het voorbeeld

kwam prachtig na een enorme daling. In de voorbeeld grafiek ziet u niet wat er daarna gebeurde maar de AEX steeg van ongeveer 320 naar 390.

Zo ziet u dat het patroon makkelijk te herkennen is, maar dat de betrouwbaarheid toeneemt als u net even iets meer van de materie weet.
Het gebruik van de reguliere Technische Analyse kan u ook van dienst zijn om de betrouwbaarheid van de signalen te verifiëren. Immers is Stochastic of MACD een prachtige tool die prima samengaat met Japanse Candles.

Bronnen:
Tom Lassing
www.beursbox.nl
www.litwick.com
Steve Nison’s Japanese
Candlestickcharting Techniques

(second edition)

Ons gratis E-boekje over Japanse Candles downloaden kan hier:

Naam

E-mail adres

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *