Beursbox

Waar de goudrekening te openen

 Gepubliceerd door op 5 september 2018 om 09:56
sep 052018
 

Ik ga er even vanuit dat u een online goudrekening wilt openen en dat u dat niet voor de fiscus verborgen wilt houden.
Dan nog wil ik echt even een belangrijke tip meegeven. Die tip is om de goudrekening aan te houden buiten de invloedssfeer van uw overheid. Zou er ooit een naasting van spaartegoeden plaatsvinden, dan kunnen ze tenminste niet bij uw online goudrekening komen. Continue reading »

Wat te doen met spaargeld (2) (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 5 september 2018 om 07:09
sep 052018
 

De eerste vraag die u zich moet stellen, is hoeveel spaargeld u eigenlijk serieus nodig heeft. Het is prachtig om veel geld cash te hebben, maar zoals ik gisteren al schreef, is het ook duur. Als u een ton spaargeld heeft, dan kan het u al een maanloon per jaar kosten om dat spaargeld aan te houden. Daarvoor werkt u toch niet? Continue reading »

Goudrekening openen

 Gepubliceerd door op 3 september 2018 om 09:51
sep 032018
 

Ik heb al vaak geschreven over de voordelen van een goudrekening openen. Ik zet ze hier even kort op een rij:

– Overal ter wereld online toegang tot uw goud en eventuele andere edelmetalen
– Via debet card makkelijk op te nemen in gewenste valuta
– Eerlijke en duidelijke (ver)koopprijs
– Veilige opslag

Het voordeel ten opzichte van fysiek goud dat u thuis aanhoudt is overduidelijk maar ik wil vooral wijzen op het feit dat uw fysieke goud bij verkoop in een heel beperkte markt valt, namelijk die tussen u en de inkoper. Vaak is het de inkoper die dan de prijs vaststelt en meeweegt dat uw goud ongetest is. Is uw goud wel écht goud?
Dat is een enorm nadeel dat veel mensen over het hoofd zien.

goud
Fysiek goud heeft echter ook een voordeel… Er blijft namelijk geen elektronisch spoor achter. U kan dus uw vermogen onzichtbaar aan de volgende generatie overdoen. Als dat uw doel is, dan is het handig om gouden en zilveren munten te bezitten. Die moet u dan alleen niet in grote hoeveelheden gaan inkopen bij de reguliere handel, want boven een bepaald bedrag moeten ze de transactie doorgeven en dan weet de fiscus alsnog dat u goud of zilver bezit.

Meer over goud bezitten op www.goudgoud.com

Marktbeeld 25 mei 2018

 Gepubliceerd door op 25 mei 2018 om 07:48
mei 252018
 

– Gisteren gaf ik al aan dat de kans op een ontmoeting tussen Trump en Kim steeds kleiner werd. Enkele uren later blies Trump de ontmoeting in juni al af. Hij deed dat zonder anderen vooraf in te lichten. Vooral Zuid Korea was not amused. Heel deze exercitie heeft alleen maar duidelijk gemaakt dat Trump extreem naïef op diplomatiek gebied is. Hij is met beide benen in die groene wide gesprongen, maar bij de landing bleek het een moeras te zijn. Hij had veel beter eerst op laag diplomatiek niveau kunnen beginnen en dan rustig opwerken.
– Aanstaande maandag zijn de Engelse en Amerikaanse beurzen niet open.
– De goudprijs kwam gisteren weer boven de $1300 nadat de ontmoeting tussen Trump en Kim werd afgeblazen.


– Een Amazon Echo heeft een gesprek over een bepaalde persoon naar die bepaalde persoon gestuurd. Het zal die familie leren om te roddelen over een bepaalde persoon, maar ‘eng’ is het wel dat je gesprekken allemaal worden gehoord en opgenomen door apparaten in je huis. Zoiets moet je maar willen. Dit zou iets zijn waartegen de nieuwe wet moet optreden! Weten consumenten écht wel wat de apparatuur allemaal doet?
– Apple heeft een overeenkomst met Volkswagen gesloten. Het gaat software ontwikkelen waarmee de T6 Transporter busjes zelfsturend worden.

IAMGold presteert (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 9 mei 2018 om 07:44
mei 092018
 

Eén van mijn aandelen die ik de afgelopen jaren eigenlijk altijd wel in bezit heb gehad en in Goudrapporten genoemd heb, is het aandeel IAMGold.
Het is eigenlijk pas sinds januari 2016 dat dit aandeel interessant is geworden. Toen was de koers op 1,5 en zelfs lager te vinden. Nu staat de teller op 5,5 en dat geeft goed aan hoe veel hier te verdienen viel. Continue reading »