Beursbox

Moet ik nu bijkopen,of juist verkopen?

 Gepubliceerd door op 22 augustus 2017 om 06:57
aug 222017
 

De afgelopen (zomer)weken heb ik een aantal artikelen geschreven over hoe ik snel en effectief de stemming op de aandelenmarkt peil, hoe de beste aandelen te selecteren, waar ik mijn stop losses plaats en veel meer.

Uit de reacties blijkt dat velen het zeer bruikbaar en waardevol hebben gevonden. Continue reading »

De invloed van de president (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 21 augustus 2017 om 09:52
aug 212017
 

Hebben beurzen en/of de economie baat bij een bepaalde Amerikaanse president?
Bij iedere zittende president doet de pers alsof het zo is. Ooh wat is het beleid of de uitspraak van een president belangrijk. Het komt in iedere krant en de uitspraak had volgens de analisten direct gevolgen voor de koersen. Continue reading »

Wie is de eigenaar van de FED (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 21 augustus 2017 om 08:11
aug 212017
 

Ik sprak recent met een naar eigen zeggen expert op het gebied van geld. Vanwege een zijdelingse opmerking kwamen we op de FED uit.
Mijn opmerking dat de FED niets federaals in zich heeft maar een particuliere organisatie is die op basis van winstoogmerk het geld voor de Verenigde Staten uitbrengt, was voor hem als een bom. Continue reading »

Het einde voor Trump is in zicht (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 21 augustus 2017 om 06:17
aug 212017
 

Linksom of rechtsom is het steeds onwaarschijnlijker dat president Trump zijn termijn vol zal maken. De enige reden dat hij er in feite nog zit, is omdat de Republikeinse senatoren lafaards zijn die bang zijn dat ze hun kiezersbasis en sponsoren kwijtraken als ze Trump te vroeg afvallen. Daarom willen de Republikeinen minstens nog één ding doen voor ze Trump dumpen. Continue reading »

22 augustus gratis webinar (Susan van VectorVest)

 Gepubliceerd door op 18 augustus 2017 om 07:52
aug 182017
 

Beleggers die meer steun willen ondervinden van een dataset met gegevens over bedrijven, aangevuld met waarschijnlijk ’s werelds beste technische analyse aanbieder, moeten 22 augustus om 20:30 uur eens inloggen op de webinar die dan live (in het Nederlands) gegeven gaat worden. Continue reading »

Schuldenplafond is het volgende probleem (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 18 augustus 2017 om 07:47
aug 182017
 

Ik schreef er een maand of wat geleden al over. Trump heeft nog geen idee wat hem boven het hoofd hangt. De Amerikaanse overheid geeft structureel meer uit dan ze binnenkrijgt. Dat doet iedere westerse overheid, alleen in de VS hebben de volksvertegenwoordigers dan het recht om de overheid te dwingen daarmee te stoppen. Continue reading »

De volgende Crypto Crisis (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door op 17 augustus 2017 om 07:48
aug 172017
 

Ik denk dat ik al wel de volgende Crypto crisis kan voorspellen. Misschien niet in tijd of percentage, maar wel in reden.
De reden is namelijk het feit dat de Amerikaanse overheid er nu werk van begint te maken om de handel, maar ook het gebruik van Crypto’s aan banden te leggen. Ik verwacht dan ook de de VS het eerste land gaat zijn waar keihard verboden zullen worden opgelegd voor bepaalde munten en bepaalde transacties. Continue reading »

Heijmans: goede voortgang op weg naar duurzaam herstel

 Gepubliceerd door op 16 augustus 2017 om 07:33
aug 162017
 
Kernpunten:

  • Onderliggende ebitda NL 1e halfjaar sterk verbeterd: € 9 miljoen (1e halfjaar 2016: € 9 miljoen negatief) met name gedreven door herstel bij Infra en de prestaties bij Wonen;
  • Omzet NL 1e halfjaar € 646 miljoen, lager dan vorig jaar mede door selectief aannamebeleid Utiliteit (1e halfjaar 2016: € 705 miljoen);
  • Woningverkoop naar 1.106 verkochte woningen over het 1e halfjaar van 2017 (1e halfjaar 2016: 1.069 woningen);
  • Netto resultaat na belastingen € 20 miljoen (1e halfjaar 2016: € 12 miljoen negatief); 
  • Orderportefeuille met € 2,1 miljard per eind juni op goed niveau (eind 2016: € 1,9 miljard);
  • Desinvesteringsprogramma buitenlandse onderdelen afgerond, kredietfaciliteit teruggebracht van € 256 miljoen naar € 176 miljoen, solvabiliteit stijgt naar 27%;
  • Netto schuld gedaald naar € 45 miljoen ultimo juni 2017 (ultimo juni 2016: € 77 miljoen) als gevolg van desinvesteringen en verbeterd werkkapitaalbeheer.

 

Ton Hillen, voorzitter raad van bestuur/CEO Heijmans:

‘Ik ben content over de voortgang in het eerste halfjaar. We hebben hard gewerkt om Heijmans te transformeren tot Nederlands kernbedrijf. De verkoop van de buitenlandse bedrijven, een verscherpte strategische focus en het beheersbaar maken van problemen op een aantal risicoprojecten hebben de basis gelegd voor duurzaam herstel van de onderneming. Voor het eerst sinds 2011 schrijven we weer zwarte cijfers, zowel onderliggend als in ons netto resultaat. In het segment Wonen profiteren we van rugwind op de woningmarkt, wat zich vertaalt in een toename van het aantal verkochte woningen en stijgende verkoopprijzen. Bij Utiliteit zijn we nog steeds selectief in een uitdagende markt voor nieuwbouwprojecten. Ook bij Infra verloopt het herstel volgens plan en zijn de prestaties onderliggend beter. De afronding van een aantal projecten vergt nog aandacht, maar het effect daarvan is beheersbaar en de impact neemt steeds verder af. Ik verwacht dat al onze bedrijfsonderdelen in de tweede helft van het jaar zullen bijdragen aan de resultaten van Heijmans. Met het terugdringen van onze netto schuld naar € 45 miljoen, een onderliggende ebitda voor Nederland van € 9 miljoen en een solvabiliteit van 27% voldoen we aan het einde van het tweede kwartaal aan de bankconvenanten. Er is nog het nodige werk aan de winkel voor de tweede helft van dit jaar. Maar we liggen op koers en zien de tweede helft van het jaar met vertrouwen tegemoet.’

 

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Continue reading »