LADEN

Typ om te zoeken

Warren Buffett in Europa

site

Warren Buffett in Europa

Wat is de echte reden van Warren Buffett om juist op dit moment naar Europa te komen? Ik heb wel een idee, ik kan het alleen niet hard maken, maar leg u het hierbij even voor. U kan dan zelf bepalen wat u er van vindt.
Warren Buffett heeft een paar maanden geleden ter waarde van 6 miljard dollar derivaten posities ingenomen in Europese bedrijven. In het eerste kwartaal van 2008 verloor hij daar 1 miljard dollar aan waarde op.
Hoewel hij 40 miljard cash had, is een miljard dollar ook voor Warren Buffett veel geld.
Door nu naar Europa te komen, is hij de Europese beurzen aan het steunen. Iedereen weet dat Buffett alleen in de grootste beursgenoteerde bedrijven belegd en nu hij aangeeft interesse te hebben in Europa, proberen beleggers hem op de beurs ongetwijfeld voor te zijn.
Danone, Nestlé dat soort bedrijven zou wel eens op het lijstje kunnen staan. Ook Rio Tinto kan er wel eens op staan. Hoe dan ook, Warren zit er al in, via die derivaten.
Zijn komst zie ik dus vooral als een wervingscampagne voor Europa, met als doel zijn derivatenpositie te ondersteunen. Immers, ook hij wil wel heel graag een miljard verlies zo snel mogelijk weer wegwerken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *