LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28/8

site

Marktbeeld 28/8

Vandaag veel cijfers in Nederland van wat ‘kleinere’ bedrijven. Ctac, Vopak, BAM, Simac en Kas bank. Heel wat analisten hebben hun verwachtingen juist vandaag gepubliceerd.
Ook in België cijfers. OncoMethylome komt volgens enkele analisten vandaag met een een verlies dat iets groter zal zijn geworden.
Wat ik me even hardop afvraag, is wat het nut is van je analistenverwachting een uur voor de publicatie van de echte cijfers te publiceren. Waar was je als analist drie maanden geleden, toen ik er misschien nog wat aan had? Ahold heeft aangegeven dat ze verwacht dat de verwachtingen worden waargemaakt. Hogere inkoopprijzen zullen aan de klanten worden doorberekend. Onze boodschappen zullen daarom de aankomende tijd duurder gaan worden.
In het nieuwss onder andere het bericht dat Electrabel 2 windturbine parken in de Noordzee wil bouwen. De parken moeten zo’n 60 kilometer uit de Belgische kust geplaatst worden. Het is dan de bedoeling dat eea in 2012 operationeel gaat worden. Gezien de achterstand die België al in windenergie heeft opgelopen, is het hoog tijd dat dit soort grotere projecten ook echt uitgevoerd gaat worden.
De storm Gustav is boven zee toch weer een orkaan met kracht drie geworden en lijkt nu toch een serieuze bedreiging voor de olie-industrie te worden. Het personeel in de Golf van Mexico wordt nu uit voorzorg deels van de boortorens gehaald. Olie steeg ondertussen weer naar $119.
In Engeland zijn de huizenprijzen ruim 10% gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Helaas gaat de daling nog altijd steeds sneller

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *