LADEN

Typ om te zoeken

Commerzbank slaat haar slag

site

Commerzbank slaat haar slag

Dit weekend maakte Commerzbank AG bekend dat ze Dresdner bank AG van Allianz SE zal overnemen om daarmee de nummer twee bank van Duitsland te worden. Maar liefst 9,8 miljard euro kan Commerzbank ophoesten voor Dresdnerbank.
Met deze overname verdwijnen er zo’n 9000 banen, waaronder 2500 in Duitsland.
Allianz nam Dresdner in 2001 over voor maar liefst 23 miljard euro, dus het mag wel duidelijk welke blunders er door de toenmalige CEO gemaakt zijn. Allianz kwam recent ook nog eens door de kredietcrisis in de problemen en is feitelijk gedwongen om de bijna 10 miljard die er nog voor gekregen kon worden, te accepteren.
Hoe lang de top van Allianz nog door mag blunderen is de grote vraag.
Overigens zal Allianz een belang van 30% in de combinatie Commerzbank/Dresdnerbank hebben. Cominvest, een vermogensbeheerder, gaat van Commerzbank naar Allianz. Het balanstotaal van de combinatie Commerzbank/Dresdnerbank is ruim 1 biljoen euro. Deutsche bank blijft met 2 biljoen euro de grootste in Duitsland.
Een overname door een Chinese bank was ook even sprake van, maar de Duitse politiek heeft dat tegengehouden. Het blijft vreemd dat politici de mond zo vol hebben van globalisering, maar als die globalisering naar hun toe komt, dan geven ze niet thuis.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *