LADEN

Typ om te zoeken

De argumenten voor zilver

Zilver

De argumenten voor zilver

Nu dat goud sterk in waarde stijgt en zilver na de eerdere forse daling al maanden niets meer doet, lijkt het gek om het over zilver als interessante plek voor je euro’s te hebben. Toch geven de laatste beursdagen weer hoop voor zilver.
Maar het moet gezegd worden, de laatste maanden geven weinig vertrouwen in het metaal.

Waarom heb ik dan toch al de keuze voor zilver boven goud gemaakt? Hieronder even een rijtje argumenten vóór zilver.

  • Zilver raakt op. Het is namelijk een metaal dat ook industrieel gebruikt wordt. Het wordt per toepassing in zulke kleine hoeveelheden gebruikt, dat herwinning vrij moeilijk tot onmogelijk is. Eenmaal gebruikt is dus ook echt weg zilver. Op dit moment zijn er geen goedkopere alternatieven voor de zilvertoepassingen. Pas als de prijs van zilver fors omhoog gaat zullen alternatieven voor industriële toepassingen interessant kunnen worden. (als die ook niet in prijs stijgen)
  • De verhouding tot de goudprijs is historisch gezien nu heel gunstig voor zilver. Ten opzichte van de goudprijs is zilver nu echt veel te goedkoop.
  • De shortpositie in zilver wordt steeds onhoudbaarder. Uiteindelijk zullen die papieren contracten toch een keer afgerond moeten worden. De shorters moeten dokken, of ze moeten failliet gaan. Dat zijn de twee meest logische scenario’s.
  • Zilver is ook geld. Minder uitgesproken als goud, maar ook zilver heeft een duidelijke historie als geld.
  • De fysieke hoeveelheid zilver bij de COMEX is veel te laag ten opzichte van het aantal uitstaande contracten. Mocht een klein percentage van de future beleggers uitlevering vragen, dan ontstaat er een enorme druk op die fysieke voorraad.
  • In China is recent ook de handel in Zilver (en goud) futures van start gegaan. De verwachting is dat een hoger percentage Chinezen uitlevering zal eisen. (Een hoger percentage ten opzichte wat Westerse beurzen gewend zijn bij future beleggers) De toekomst zal leren of dat ook echt zo is.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *