LADEN

Typ om te zoeken

Wie schrijft blijft

Beleggers Nieuws Opties

Wie schrijft blijft

Opties, je moet ze leren gebruiken. Anders gezegd: wie schrijf, blijft.

Zoals u weet heb ik de nodige ervaring met opties.
Het grappige is dat mijn voormalige danspartner bij de Rabobank in Eindhoven ging werken en daar zo goed met opties aan de slag ging, dat ze in 1996 op de voorpagina van Beleggers Belangen geplaatst werd.
Ze was in 1995 opties aan het schrijven gegaan, iets dat alleen de echte profs toen deden.
Hoewel ze beleggingsadviseur particulieren bij de Rabobank was, was ze niet direct te kwalificeren als “prof”.
Immers deden die beleggingsadviseurs normaal gesproken niet zo heel erg hun best voor particuliere klanten.

In feite deden ze op kosten van de baas een paar cursussen en ze werden vervolgens losgelaten op de klanten. Meestal liep dat uit op drama’s.
Ze werd ook losgelaten op de klanten en tot verbazing van het management en de klanten wist ze een rendement te halen dat zo opviel dat Beleggers Belangen er vol de aandacht op vestigde.

Het was voor mij ook een wake up call.

Ik deed al in opties in 1996, maar vooral ‘long only’ net als zoveel andere particuliere beleggers.

Het feit dat mijn voormalige danspartner op de cover van Beleggers Belangen stond, deed me beseffen dat ze blijkbaar iets deed wat ook mijn aandacht zou moeten hebben.
Dat vermoeden bleek juist te zijn.

In 2001 was ik eindelijk zo ver dat ik samen met een partner De Optie-Specialist op ging richten. Een service die voornamelijk in geschreven opties zou zitten. In het eerste (gebroken) jaar behaalden we in 2002 een rendement van net iets meer dan 100%. Een belachelijk rendement, want ons uitgangspunt was 15% op jaarbasis.
Het tweede jaar was het 50% rendement. We hadden al één klant die teleurgesteld was. Hij was binnengekomen op basis van die eerder gehaalde 100% en 50% rendement bleef dus fors onder zijn verwachting.
Het derde jaar behaalden we 0% rendement.
Daar waren veel redenen voor, waaronder een zeer ongelukkige storing bij Alex, maar feit was, we hadden zelfs de ons beoogde 15% niet weten te halen.
Het vierde jaar zag er ook niet zo goed uit, waarna ik besloot dat het misschien beter was dat de twee partners uit elkaar zouden gaan.
Of ik de tent kopen, of mijn zakenpartner heel de onderneming.
Uiteindelijk verkocht ik in juni 2005 mijn deel van de onderneming.

Uiteindelijk bleek die 15% per jaar haalbaar te zijn, maar misschien niet ieder jaar en je moet er als dienstverlener dus niet vol van afhankelijk zijn v.w.b. de inkomsten. Het punt is namelijk dat het schrijven van opties in bepaalde tijden enorm lucratief is, en in andere tijden niet.
Je moet dus ook wel de juiste tijd kiezen om je exclusief met het schrijven van opties bezig te houden.

Ga je dus een service opzetten met alleen geschreven opties, dan maak je het jezelf niet erg makkelijk.

Het grappige is dat de meeste beleggers weinig gedaan hebben in opties en nog minder in geschreven opties. Niet in de goede tijden en niet in de minder goede tijden.
Daarmee laat u in goede tijden wel een potentiële 100% rendement op heel uw vermogen liggen.
Ik vermoed dat ééns in de zeven jaar een 100% rendement met geschreven opties mogelijk is. Het lukte mijn voormalige danspartner in 1995 en ik deed het samen met Leon van Dam in 2002.
Daarna ben ik me minder gaan richten op exclusief opties schrijven, maar in de BeursAccent Insider service is wel te zien dat we veel winsten op geschreven opties hebben weten te halen in bepaalde jaren. Die 100% isa misschien gemiddeld eens in de zeven jaren mogelijk, maar er zijn ook andere jaren met prachtige rendementen mogelijk. Echt zware verliesjaren zitten er normaal gesproken niet tussen.
Kortom, wie schrijft, blijft.

Laat uw kans op flinke winsten dus niet liggen en kom naar de basis optiecursus op 22 januari (19:30 uur) in Best.

Ik geef overigens op 7 februari, samen met US Option Trader ook een prachtige vervolg cursus. Zo leert u een prachtig systeem te gebruiken waarmee u zonder veel risico toch rendement kunt maken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *