LADEN

Typ om te zoeken

Wat is de ‘echte’ goudprijs?

Beleggers Nieuws Goud

Wat is de ‘echte’ goudprijs?

Alleen al de vraag wat de “echte” goudprijs is, is eigenlijk al amper te beantwoorden.
Immers wordt de prijs vooral bepaald door de handel in ETF’s en andere derivaten. Het heeft met fysiek goud zoveel niet meer van doen.
Toch gaat ook fysiek goud op die prijs de deur uit… Tenminste op basis van die prijs en een opslag en vaak ook een vertraagde fysieke levering.
Die opslag ligt tussen grofweg de 1% en 50%.
Hoe groter de bestelling, des te lager de opslag. Wil je goud letterlijk per gram, dan betaal je maar zo 50% opslag.

Wat is ‘eerlijk’ aan opslag?
Dat is moeilijk te beantwoorden. Welke service krijg je erbij en hoeveel betaal je daar voor. Is die service een meerwaarde, of is het alleen leuk als verpakking? Goud moet bewerkt worden, er is een verkoper die een marge moet hebben om te kunnen bestaan en het moet opgeslagen, verzonden, verzekerd en verpakt worden. Dat kost allemaal geld.

Wat is dus een redelijke opslag? Iedere consument moet daar zelf over oordelen.

Ik kijk naar enkele zaken die op orde moeten zijn. Allereerst de betrouwbaarheid. Die staat bij mij boven aan. Het moet wel over eerlijk goud gaan en ook het juiste percentage goud. Prima als het een 700/1000 mix is, als het dat dan ook maar is. Als die betrouwwaarheid in orde is, de meerwaarde van de service en pas daarna de prijs.

goudfraude
Anderen zullen andere volgordes aanhouden.
Op een moment dat een auto met buitenlands kenteken naast u komt rijden en u in gebroken Duits aangesproken wordt of u met 25% korting goud wilt kopen, dan zijn er enkele indicaties dat hier wel eens wat punten die hierboven genoemd zijn niet in orde zijn.
Ze zijn er nog altijd, mensen die goud vanaf zo’n dikke aftandse Mercedes kopen. Dat is dan ook de reden dat ze dat nog altijd doen.

Mijn goud ligt in kluizen buiten de EU. Het ligt tegenwoordig vooral bij deze aanbieder en deze aanbieder.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *