LADEN

Typ om te zoeken

Venezuela en goud

Beleggers Nieuws Goud

Venezuela en goud

venezuela

Het is iedereen wel duidelijk dat het niet goed in Venezuela gaat. De economie is een puinhoop en de democratie is er een farce.
Hoe is het mogelijk dat onder die omstandigheden het regime stand houdt?
Nu, de reden daarvoor is onder meer dat Maduro het goud van de staat en het illegaal voor de regering gewonnen goud tegenwoordig gebruikt om de budgettaire gaten te dichten. Veel van dat goud vindt de weg naar de VS en dan met name de stad Miami.
Het bloed-goud wordt er gebruikt om wapens te kopen.
De vraag naar goud is in de VS zo groot, dat het geen enkele moeite kost om tegen de reguliere wereldprijs voor goud klanten te vinden. Het goud wordt omgewisseld in dollars en vervolgens kunnen ze alles kopen wat ze maar willen verkrijgen.
Nu zit de anti Maduro beweging voornamelijk in Miami, dus hoe kan het zijn dat ook de regering van Venezuela juist daar zaken kan doen met haar goud?
Dat heeft alles te maken met de handel in drugs. De kartels en de oppositie in Venezuela wassen hun (drugs)geld wit in Miami en dat alles heeft een goede markt gevonden. Als je als handelaar of smokkelaar goed geld kan verdienen en je hebt geen enkele morele grens, wat maakt het dan uiut met wie je zaken doet? De handel in drugs, olie en goud loopt allemaal via Miami en die stad vaart er wel bij. De oppositie verdiend ook flink aan de handel en in feite steunen het regime en de oppositie elkaar om maximaal geld te verdienen met deze illegale handel. Ze hebben immers beide het geld hard nodig.
De regering Trump laat het graag toe, mede omdat de daders veel geld hebben en dat ook graag uitgeven in de Trump bedrijven. Mar a Lago vaart er ook wel bij. Hoe beter je relatie met de machthebbers, des te kleiner de kans dat je aangepakt wordt.
Ze schurken dus graag tegen het Trump imperium aan, zodat de kans op vervolging zo klein mogelijk is.
De goud smokkel is er overigens in alle vormen. letterlijk is het zo dat ze behangen met gouden sieraden aankomen op het vliegveld en dan vrijwel direct na aankomst naar de lokale goud inkopers gaan om het goud in te wisselen tegen dollars. Het voordeel van goud is dat een kilo al goed is voor 48.000 dollar. Een paar dikke kettinkjes kunnen je dus al snel een mooi bedrag opleveren.
In de VS is er nu aandacht voor heel deze illegale handel en zelfs vanuit de Republikeinse hoek wil men er paal er perk aan stellen. De vraag is echter hoe ze dat kunnen doen, zonder ook de legale handel dwars te zitten.
De angst is er dus dat men met een verkeerde harde aanpak ook de legale handel in goud lam legt. Ook de economie van Florida vaart wel bij deze illegale handel. Officieel is het zo dat een derde van de Colombiaanse goudvoorraad via Florida verhandeld wordt. Veel van de Colombiaanse goud is in werkelijkheid afkomstig uit Venezuela.
De versmelting van onderwereld met bovenwereld is ook een probleem in Florida. De lokale politici krijgen forse donaties. Het is niet ondenkbaar dat ze wel degelijk weten waar die donaties vandaan komen en dat ze dus ook niet graag hebben dat ze stoppen.

Tags
Vorig artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *